• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Show lente-zomercollectie Raf Simons komt er toch, tijdens Frieze London

Show lente-zomercollectie Raf Simons komt er toch, tijdens Frieze London

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Silhouet uit de herfst-wintercollectie 2022 van Raf Simons. Beeld: Catwalkpictures

De lente-zomercollectie van Raf Simons krijgt toch nog een moment op het plankier. De Belgische ontwerper zou op 16 september showen tijdens London Fashion Week, maar de show werd geannuleerd in verband met het overlijden van Queen Elizabeth. De show zal nu plaatsvinden op 13 oktober, tijdens de Londense kunstbeurs Frieze, zo meldt WWD.

De annulering van de show op 16 september werd op 12 september bekendgemaakt. Queen Elizabeth was vier dagen eerder, op 8 september, overleden en in Groot-Brittannië gold nog een periode van officiële rouw. In een persstatement verklaarde Simons te willen ‘pauzeren in deze tijd van groot verdriet’, zo was er te lezen. “We zullen deze tijd nemen om respect te tonen aan de nalatenschap van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en haar 70 jaar op de troon.”

WWD heeft in de tussentijd vernomen dat er na de show oorspronkelijk een raveparty stond gepland. Het British Fashion Council, dat London Fashion Week mede organiseert, adviseerde zowel feestjes als openingen in de rouwperiode niet door te laten gaan.

Simons’ show op 18 september zou tevens zijn debuut op London Fashion Week zijn geweest. Eerder showde Simons zijn eigen label tijdens de modeweken in New York en Parijs. De ontwerper droomde er altijd al van om in Londen te showen, zei hij in juli dit jaar tegenover WWD. Nu gaat die droom alsnog in vervulling, zij het op een andere tijd en plaats.

London Fashion Week
Raf Simons