• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Terugblik: dit was de 26e editie van Amsterdam Fashion Week

Terugblik: dit was de 26e editie van Amsterdam Fashion Week

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De 26e editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam zit erop. FashionUnited toog afgelopen week af naar de Westergasfabriek voor de catwalkshows en deed onder andere in 360 graden verslag. Een overzicht.

Vooraan bij FashionWeek Amsterdam; beleef Spijkers en Spijkers van dichtbij

Altijd al frontrow willen zitten bij Amsterdam Fashion Week? Dit is uw kans. Vergezel FashionUnited naar het modespektakel: bij de Spijkers en Spijkers show in de Westerunie zit u op de eerste rij.

Bekijk: hier de de show in 360 graden.

Toelichting:

Dit is een interactieve tour opgebouwd uit vijf 360 graden foto’s. Klik op de pijl-iconen om door de productie te navigeren. In de foto’s vindt u ook cirkelvormige tags die meer foto’s en video’s bevatten.

Tip: voor een optimale ervaring bekijkt u deze productie in full screen. Klikt u daarvoor eerst op 'play' en vervolgens op het ‘full screen’ icoon rechtsboven. Zet ook uw geluid aan.

De 360 graden foto's zijn gemaakt met een camera die alle kanten van een ruimte tegelijkertijd filmt. Door op de computer met de muis te scrollen of op uw tablet of smartphone met uw vinger over het beeldscherm te vegen kunt u 360 graden om het middelpunt van de foto kijken.

Deze jonge talenten maakten indruk op Amsterdam Fashion Week

De Amsterdamse modeweek stond in het teken van jong talent. FashionUnited maakt de balans op: wie maakte er de meeste indruk?

Lees: hier de complete reportage.

Belle & het Beest: Disney mode op de Amsterdamse catwalk

Een vleugje filmmagie maakte zijn entree op de planken van Amsterdam Fashion Week. Walt Disney Company, bekend van zijn geliefde karakters, vroeg zes talentvolle modeontwerpers het ‘Belle & het beest’ sprookje tot leven te brengen. Boaz van Doornik, Elke van Zuijlen, Liesbeth Sterkenburg, Zyanya Keizer, Marlou Breuls en Jazz Chris onthulden hun Disney-outfits.

Lees: hier de complete reportage.

Of bekijk hier de videoreportage.

Video - Backstage bij Spijkers en Spijkers op AFW

FashionUnited geeft u een exclusief kijkje achter de schermen bij Spijkers en Spijkers op Amsterdam FashionWeek.

Bekijk: hier de video.

Peter Leferink: “Bij Future Generation moet je mode kunnen voelen”

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam opende deze editie met Future Generation. Het programma van de openingsavond stond in het teken van talent met een jonge en vernieuwende visie op de mode, met shows van Martan, Das Leben am Haverkamp en The Painting. Grote naam achter het programmaonderdeel is curator, producent en initiator Peter Leferink. FashionUnited sprak hem over Future Generation, zijn visie op de mode en de selectie van modetalent.

Lees: hier het hele interview.

Cijfers: dit verdient Amsterdam aan Amsterdam Fashion Week

Twee keer per jaar komen er duizenden bezoekers naar de stad voor het mode-evenement, van inkopers, journalisten, producenten, modellen, klanten en merken. Hoeveel levert een mode-evenement als Amsterdam Fashion Week de Nederlandse hoofdstad nu eigenlijk op? FashionUnited zocht het uit.

Lees: hier alles over de cijfers.

Of bekijk de infographic hier

Amsterdam Fashion Week vond plaats van 26 tot en met 29 januari. De volgende editie is in juli.

Foto: Peter Stigter en FashionUnited

AFW
Amsterdam Fashion Week
MBFWA