• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Thebe Magugu is de LVMH Prize 2019 winnaar

Thebe Magugu is de LVMH Prize 2019 winnaar

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu heeft de LVMH Prize 2019 gewonnen. Dat is te zien op het Instagram-account van de prijs en die van 'Fondationlv'. Magugu wint 300.000 euro en een jaar lang mentorschap.

Magugu won van Kunihiko Morinaga van Anrealage, Bethany Williams, Emily Adams Bode van Bode, Hed Mayner, Kenneth Izedonmwen van Kenneth Ize, Phipps en Stefan Cooke.

Kleding van Thebe Magugu, evenals die van de hierboven bovengenoemde finalisten, is te koop via 24 Sèvres, het online verkoopkanaal van het Parijse warenhuis Le Bon Marche. Bij 24 Sèvres zijn momenteel vijfenveertig items verkrijgbaar van de collecties van de acht jonge ontwerpers. Van Thebe Magugu zijn er dertien ontwerpen te koop, waaronder een blauwe assymetrische blazer en bijpassende culotte pantalon, een rode winterjas met bloemenprint en een victoriaanse katoenen blouse. Parijzen varieren van 150 euro voor een envelop tas tot 850 euro van een jas.

LVMH Prize 2019 naar de Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu

Thebe Magugu studeerde fashion design, fashion photography and fashion media aan het LISOF in Johannesburg. Hij liep stage bij Woolworths en richtte in 2016, toen 22 jaar oud, het damesmodelabel op dat zijn naam draagt, zo meldt Vogue Business, die in juni jl. met de ontwerper sprak. Magugu is gevestigd in Johannesburg, Zuid-Afrika.

"Kleding met een functie," zo omschrijft Magagu zijn merk dna aan Vogue Business. " Ik kleed veel zakenvrouwen, die van mooie kleding houden, maar met doel. Ademende stoffen en een slim ontwerp, bijvoorbeeld door zakken - simpele dingen die dagelijks van pas komen," zo meldt hij desgevraagd.

Magugu won in februari jl. de International Fashion Showcase 2019. Hij werd door de jury ‘een leider van zijn generatie’ genoemd.

LVMH Prize 2019 uitgereikt

BoF meldt dat de Karl Lagerfeld Prize is uitgreikt aan het label Hed Mayner. De prijs is goed voor 150.000 euro en een eveneens een jaar lang mentorschap van de LVMH Group, aldus BoF.

De LVMH Prize is een aanmoedigingsprijs voor modeontwerpers onder de 40 jaar die minimaal twee collecties hebben geproduceerd. Hoofdprijs is 300.000 euro en twaalf maanden technische en financiele ondersteuning. In 2018 gign Masayuki Ino met zijn merk Doublet met de hoofdprijs naar huis. Voor de LVMH Prize 2019 waren ruim 1700 aanmeldingen. De Nederlandse modeontwerper Duran Lantink stond op de shortlist van twintig kandidaten.

Foto eigendom van LVMH Prize

LVMH Prize
LVMH Prize 2019
THEBE MAGUGU