• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Tomo Koizumi: de ontwerper waar iedereen het over heeft na NYFW

Tomo Koizumi: de ontwerper waar iedereen het over heeft na NYFW

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De naam Tomo Koizumi zal voor dit weekend weinig mensen, zelfs niet in de modebranche, veel hebben gezegd. Maar na dit weekend is hij the talk of the town. De kleurrijke ontwerpen van de Japanse ontwerper veroverden het internet na de show in de Marc Jacobs winkel tijdens New York Fashion Week.

Wolken van geverfde organza volants kwamen de trap af in de Marc Jacobs-winkel op vrijdag. Alle kleuren van de regenboog waren te zien in de ontwerpen van de Japanse designer. Koizumi arriveerde pas vijf dagen voor de show in New York, zijn tweede keer ooit in de wereldstad, met drie koffers vol met ontwerpen, zo meldt Vogue.com. De ontwerper was uitgenodigd door stylist en modejournalist Katie Grand die hem hielp met de last minute show. De presentatie was een combinatie van nieuwe stukken en items uit het archief, maar geen ontwerp deed onder voor een ander. Korte jurken, maar ook broeken en rokken zijn versierd met meters en meters aan geverfd organza. Hier en daar werden de ontwerpen opgebroken door andere stoffen, zoals een T-shirt met het vrijheidsbeeld erop, een zwart korset of licht transparante roze en witte stof. Koizumi liet zich inspireren door de anime Sailor Moon en het idee dat een vrouw zowel schattig als sterk kan zijn. Hij omschrijft zijn volants als een soort schild.

De modewereld reageerde enthousiast op de Instagram-waardige ontwerpen van Koizumi. Ook het kleurgebruik werd geprezen ‘in een tijd waarin we wel wat kleur kunnen gebruiken’, aldus de algemene tendens in de verslagen op zowel Vogue en WWD. Media voorspellen een carrière voor Koizumi op het gebied van rode loper jurken en outfits voor optredens en fotoshoots. Actrice en model Gwendoline Christie sloot de show af in een overdaad van volants die zelfs op de roze flared broek bevestigd waren, een moment dat veelvuldig werd gedeeld op social media.

Tomo Koizumi: de naam die je moet kennen na NYFW Fall 2019

De ontwerpen doen denken aan de volants in de Viktor & Rolf haute couture show van afgelopen januari, maar ook aan de ‘roze wolk’ van Nederlands ontwerper Berend Brus in zijn afstudeercollectie.

Het succes van de show van Koizumi was ongekend, de ontwerper ging binnen één nacht van 3.000 volgers op Instagram naar bijna twintigduizend. Ondanks zijn big break is de ontwerper niet compleet onbekend. Diverse Aziatische popsterren hebben zijn kleding al gedragen en ook Lady Gaga is eerder al gespot in een van zijn ontwerpen.

De website van de ontwerper is opmerkelijk traag op de maandagochtend nadat hij het internet veroverde. Zijn korte biografie op de site wijst uit dat Tomotaka Koizumi een kostuumontwerpers is en als styling assistent heeft gewerkt. Terwijl hij studeerde aan de Chiba University lanceerde hij zijn eigen merk Tomo Koizumi.

Beeld: Tomo Koizumi AW19, via Catwalkpictures

FASHIONWEEK
New York Fashion Week
NYFW
Tomo Koizumi