• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Causeway Bay in Hongkong opnieuw 's werelds duurste winkelstraat; Kalverstraat duurste Nederlandse straat

Causeway Bay in Hongkong opnieuw 's werelds duurste winkelstraat; Kalverstraat duurste Nederlandse straat

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Amsterdamse Kalverstraat is opnieuw de duurste Nederlandse winkelstraat. Dat blijkt nieuwe rapport ‘Main Streets Across the World 2019’ van Cushman & Wakefield, vandaag gepubliceerd. De Amsterdamse straat staat in de top twintig duurste winkelstraten (lees: met de hoogste huur) wereldwijd. De jaarlijkse huurprijs per vierkante meter bedraagt 2850 euro, berekende het vastgoedbedrijf. De straat staat nu op de zeventiende plaats van winkelstraten met de hoogste huur ter wereld (in 2018 stond Kalverstraat op plaats zestien).

Causeway Bay in Hongkong is in 2019 opnieuw de winkelstraat met de hoogste huur ter wereld. Daar betaalt men 25.965 euro per vierkante meter per jaar. De duurste Europese straat is New Bond Street in Londen met een huurprijs van 16.222 euro per vierkante meter per jaar .

Nu.nl meldt dat door Cushman & Wakefield acht Nederlandse straten onder de loep heeft genomen. De Amsterdamse PC Hooftstraat volgt volgens de nieuwswebsite na de Kalverstraat, met een huurprijs van 2800 euro per vierkante meter per jaar. Daarna komt de Grote Staat in Maastricht, met 1600 euro per vierkante meter per jaar, aldus Nu.nl.

Cushman & Wakefield brengt het rapport jaarlijks uit. Voor deze 31e editie zijn 448 winkelstraten vergeleken. De duurste Belgische straat is de Antwerpse Meir met een jaarlijkse huurprijs van 1900 euro per vierkante meter. De Meir staat op plaats 27 in de ranglijst.

Wat moeten retailers eigenlijk elke dag verkopen om hun steeds hogere huur te kunnen betalen? FashionUnited zocht het uit. Lees het hier:

Foto: Kalverstraat juli 2018, credit: Blanca Heise voor FashionUnited.

Cushman Wakefield
duurste winkelstraten
Huurprijzen
Kalverstraat
winkelhuur