• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ecco wil 15 nieuwe winkels openen in Frankrijk

Ecco wil 15 nieuwe winkels openen in Frankrijk

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Ecco heeft expansieplannen voor de Franse markt. Het Deense merk heeft al een winkel in Parijs en Straatsburg, maar zal dit voorjaar ook een winkel openen in Nice. Als het aan het schoenenmerk ligt, heeft Ecco in 2020 17 winkels in Frankrijk.

In de komende drie jaar moet het winkelbestand flink worden uitgebreid. Er staat al een tweede winkel in Parijs op de planning. Volgens FashionNetwork kijkt het Deense merk naar steden als Lyon, Toulouse en Bordeaux.

Recentelijk opende Ecco de eerste Premium Store in Nederland. Het nieuwe winkelconcept wordt gelanceerd in de winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. In navolging van Duitsland (Hamburg) en China (Shanghai) is Nederland het derde land dat het nieuwe concept van Ecco verwelkomt. Of het nieuwe concept ook naar Frankrijk gaat, is niet bekend.

Schoenenbedrijf Ecco heeft in 2016 een omzet van 1,2 miljard euro gerapporteerd. Dat is ongeveer gelijk aan de omzet van vorig jaar. De winst voor belastingen daalde van 183 miljoen euro vorig jaar naar 170 miljoen euro. Dat was volgens het bedrijf voornamelijk te wijten aan wisselkoerscorrecties. Ecco heeft wereldwijd 14.000 verkooppunten in 88 landen, waarvan 2.000 eigen winkels. In 2016 opende het merk zo’n 100 nieuwe filialen.

Beeld: Ecco

Ecco