• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Euretco verkocht aan EK Servicegroup

Euretco verkocht aan EK Servicegroup

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De deal is rond. Euretco, een Nederlandse retailservice-organisatie, is overgenomen door het Duitse EK Servicegroup. De twee partijen waren al enige tijd met elkaar in gesprek.

Vanmiddag hebben Euretco en de Duitse inkooporganisatie een handtekening gezet. De EK Servicegroup is nu in het bezit van een meerderheidsbelang in Euretco. KPMG trad op als adviseur. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Euretco en EK Servicegroup zetten handtekening voor overname

De overname van Euretco is voor de EK Servicegroup een belangrijke stap. Het bedrijf heeft de ambitie om de grootste retail service organisatie in Europa te worden. Samen zullen de bedrijven 4100 retailpartners hebben in vier landen, met een omzet van 2,2 miljard euro. De transactie zal de EK Servicegroup in staat stellen om het aantal productgroepen en concepten uit te breiden.

Euretco is vooral bekend als het bedrijf achter franchiseformules als Runnersworld, Athlete's Foot Intersport en - tot afgelopen zomer - lingerieketen Livera . Bij Euretco zijn meer dan 3000 winkels aangesloten. Het bedrijf heeft contracten met leveranciers als Nike en G-Star, en regelt zo het voorraadbeheer voor de aangesloten retailers. Verder helpt Euretco detaillisten met het opzetten van webshops en informatie over trends. Ook heeft Euretco private labels, zoals LCKR voor kinderkleding, mannenmodemerk Umano en In Shape, voor de eigentijdse modieuze vrouw van dertigplus.

De EK Servicegroup is ook een samenwerkingsverband van retailers. Het bedrijf, gevestigd in Bielefeld, heeft een jaaromzet van ongeveer 1,5 miljard euro.

Wat de overname voor gevolgen zal hebben voor de medewerkers van Euretco is niet bekend gemaakt. Ook is het nog onduidelijk wat franchisepartners gaan merken van de deal

EK Servicegroup
Euretco
Intres