• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • INretail: Schoenen- en moderetailers genieten van een positief halfjaar

INretail: Schoenen- en moderetailers genieten van een positief halfjaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het eerste halfjaar van 2017 is een positieve periode geweest voor zowel schoenen- als moderetailers, meldt brancheorganisatie INretail. De schoenenbranche behaalde 5,4 procent meer omzet dan vorig jaar in dezelfde periode en de modebranche tikte een groei van 3,4 procent aan.

Het afgelopen kwartaal zag de schoenenbranche de omzet stijgen met 1,4 procent. Dit was te danken aan het mooie weer en de populariteit van open schoenen zoals sandalen en slippers. Dit segment presteerde onder dames-, heren en kinderschoenen het beste met een omzetgroei tussen de 13 en 17 procent.

De moderetailers zagen een lichte stijging van de omzet tijdens het tweede kwartaal van 2017. De verkoop nam toe met 0,8 procent. Deze stijging werd voornamelijk gestuwd door de verkoop van ondermode die met 9.7 procent toenam. In de damesmode waren jurken het populairste item. Dit segment zag dan ook een omzetgroei van 29,9 procent. Bij heren en kindermode zag de verkoop van overalls en tracksuits vooral de grootste toename.

Voor het gehele jaar verwacht INretail een gemiddelde groei van 2 procent in de mode en schoenenbranche.

Beeld: FashionUnited

INRetail
Modebranche
schoenenbranche