Not the Same is voor de derde keer failliet verklaard

Het Nederlandse modemerk Not the Same is door de rechtbank te Amsterdam failliet verklaard. Het is de derde keer dat het label, dat in 1994 werd opgericht als submerk van Bandolera, failliet is verklaard.

Eerdere faillissementen deels verantwoordelijk voor derde faillissement Not the Same

Christian Klooster is aangesteld als curator in de zaak. “De bestuurder van het bedrijf heeft laten weten dat een aantal factoren het faillissement heeft veroorzaakt,” stelt Klooster tegenover FashionUnited. “Het bedrijf heeft al eerdere faillissementen meegemaakt, en dat heeft invloed op de naam van een merk. Daarnaast leverde Not the Same voornamelijk aan kleine klanten, en ook zij hebben het moeilijk.” Één van de klanten waar de groothandel van het merk aan leverde, was warenhuis V&D.

Retaildeskundige stelt dat de hele modebranche in zwaar weer verkeert

Het feit dat de hele kledingbranche op dit moment onder druk staat, werd eerder deze week ook bevestigd door retaildeskundige Paul Moers. De branche leverde in 2010 nog een omzet van 550 miljoen euro op, maar wist in 2015 nog maar 100 miljoen euro te genereren. Bedrijven hebben volgens de expert vaak het idee dat ze, door de bedrijfskosten te verlagen, het bedrijf een impuls kunnen geven. Uiteindelijk gaat het er volgens Moers echter vooral om dat een bedrijf de omzet op orde te krijgen.

Not the Same is voor de derde keer failliet verklaard

De gevolgen van het faillissement

Op het moment dat Not the Same failliet werd verklaard, waren er geen personen meer in dienst bij het bedrijf. Hoeveel mensen daarvoor precies bij het bedrijf werkzaam waren, kan de curator op dit moment niet zeggen.

Wat het faillissement betekent voor klanten die een order bij het bedrijf hebben geplaatst, hangt af van het moment waarop de order is geplaatst. “Wanneer een bestelling is gedaan na de faillissementsverklaring, krijgen klanten hun geld terug. Voor de klanten die eerder een bestelling hebben geplaatst, wordt gezocht naar een goede manier om de zaken af te wikkelen.”

Not the Same is voor de derde keer failliet verklaard

Eerdere faillissementen van Not the Same

Not the Same werd voor het eerst failliet verklaard in 2013, toen moederbedrijf Bandolera over de kop ging. Kort nadat het nieuws bekend was, werd bekend dat hoofdontwerper Sander Vos in zee zou gaan Linen 4 Ever BV. Dit bedrijf wilde een doorstart met het merk realiseren. Ongeveer een jaar later volgde een tweede faillissement voor het label. Ook ditmaal volgde al snel het nieuws dat Not the Same een doorstart kon maken. Deze keer gebeurde dat onder de nieuwe eigenaar Zantman Modegroep. Not the Same zou naar verluidt forse expansieplannen hebben gehad voordat het failliet werd verklaard. Zo wilde het bedrijf uitbreiden naar Italië, Noorwegen, de Verenigde Staten en Australië.

FashionUnited heeft Not The Same telefonisch proberen te bereiken. Tot op heden is dat niet gelukt. Bij een reactie zullen wij onze berichtgeving updaten.

Beeld: Not the Same Facebook


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN