• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Ted Baker verdwijnt uit Britse winkelstraat, sluit alle winkels binnen drie weken’

‘Ted Baker verdwijnt uit Britse winkelstraat, sluit alle winkels binnen drie weken’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Ted Baker winkel. Credits: Ted Baker

Ted Baker staat naar verluidt op het punt de Britse winkelstraat te verlaten, zo melden diverse media. Zo vernam The Times dat het modemerk alle winkels in het Verenigd Koninkrijk wil sluiten binnen drie weken.

Het personeel werd vrijdag op de hoogte gesteld van het nieuws, weet The Times. De plannen lijken echter nog niet definitief. FashionUnited heeft Ted Baker gevraagd naar meer informatie, maar wacht nog op reactie.

De Britse operationele activiteiten van Ted Baker zijn sinds maart 2024 onder curatele gesteld. Een maand later werd bekendgemaakt dat het modemerk al 11 winkels in het Verenigd Koninkrijk sluit per 19 april. Daarnaast verdwenen ook 25 functies op het hoofdkantoor ‘als gevolg van noodzakelijke kostenbesparingen’.

De winkels die hun deuren al sloten werden volgens de aangestelde curator als ‘verlieslatend’ gezien. Het sluiten van de winkels werd gezien als een constructieve en noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat de onderneming in de toekomst weer winstgevend kan opereren, zo luidde het statement destijds.

Ted Baker