• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • V&D blijft nog zeker twee maanden open en doorstart wordt onderzocht

V&D blijft nog zeker twee maanden open en doorstart wordt onderzocht

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Als het aan de curatoren ligt, blijven V&D en La Place blijven in ieder geval nog twee maanden open. Dat hebben ze bekend gemaakt in een persbericht. Werknemers zullen in januari en februari nog werk hebben, en ze zullen ook salaris ontvangen.

Er is tevens hoop op een doorstart; er hebben zien tientallen mogelijke kopers gemeld, die het warenhuis of delen van het bedrijf willen overnemen. De komende dagen en weken zullen de curatoren de geïnteresseerde partijen bestuderen en met een aantal partijen om tafel gaan. In de loop van januari wordt er meer duidelijkheid verwacht over een mogelijke doorstart van het warenhuis, of delen daarvan. De winkels blijven nog even open, mede om een doorstart te bevorderen, zeggen de curatoren. Hoe de overbrugging gefinancierd wordt is niet bekend.

Deze week trok de Amerikaanse eigenaar Sun Capital de stekker uit het bedrijf, nadat de resultaten in november en december fors waren tegengevallen als gevolg van de warme wintermaanden. Zo liep V&D tientallen miljoenen euro’s mis. Hoewel Sun Capital deze zomer nog 47 miljoen euro in het bedrijf pompte, was de situatie nu ‘onhoudbaar geworden’, aldus de Amerikaanse eigenaar. Het reddingsplan dat eerder was op gezet, waarbij er een flinke reorganisatie en huurverlaging werden gerealiseerd, had het noodlijdende V&D weer op koers moeten brengen. Toen Sun Capital niet meer wilde investeren, was het warenhuis genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen.

Eerder werd al duidelijk dat de cadeaubonnen van V&D niet meer geaccepteerd worden door de winkels. Volgens een woordvoerder van het warenhuis betekent dat dat er meer dan 9,5 miljoen euro aan cadeaubonnen in omloop is .

Daarnaast liet het ministerie van Economische Zaken weten dat het kabinet over ‘veel (garantie)instrumenten beschikt’ om toekomstige activiteiten van V&D te financieren, mocht het tot een doorstart komen.

V&D