• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vergunning verleend voor inrijbeveiliging Hoog Catharijne

Vergunning verleend voor inrijbeveiliging Hoog Catharijne

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vastgoedbedrijf Klépierre mag van de gemeente Utrecht palen plaatsen voor de ingang van winkelcentrum Hoog Catharijne als 'inrijbeveiliging'. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In augustus, kort na de aanslag in het drukke Ramblasgebied in Barcelona, plaatste Klépierre grote gele betonblokken voor de deur van het winkelcentrum. Dat bleek illegaal, omdat de benodigde vergunning ontbrak. Na overleg tussen gemeente en de winkelcentrumeigenaar vroeg die laatste alsnog een vergunning aan voor een definitieve inrijbeveiliging. Die is nu verleend.

Een woordvoerder van Klépierre laat aan AD weten blij te zijn de definitieve beveiliging te kunnen plaatsen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. "Dat is afhankelijk van de productietijd,” zegt het vastgoedbedrijf tegen de krant.

Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht opende in april een deel van het vernieuwde winkelcomplex. Klépierre was opdrachtgever van de grootscheepse verbouwing. De nieuwe Noordpassage vormt een geheel nieuwe en overzichtelijke verbinding tussen stad en station en biedt ruimte aan verschillende bekende modeketens als Sacha en Manfield, We Fashion, Men at Work.

betonblokken
Hoog Catarijne
inrijbeveiliging
terreur