Zalando gaat personal stylist service lanceren

'Curated shopping' is binnen Zalando de naam voor een nieuw project à la Outfittery. De definitieve titel is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat de Duitse webgigant volgend jaar gaat starten met een personal stylist service. Dat heeft een woordvoerder aan FashionUnited bevestigd.

Het idee is niet nieuw: mensen die geen zin hebben om te winkelen of gewoon geen gevoel hebben voor trends, vragen hulp aan professionele stylisten. Ook online bestaat de dienst al. In Duitsland is Outfittery groot. Uit Nederland komen online shoppingplatformen als the Cloakroom en House of Einstein.

Volgens Zalando richten de andere bedrijven zich alleen op mannen en de Duitse webwinkel wil zowel mannen als vrouwen online helpen met hun aankopen. "Dit is voor een groot deel van onze 14 miljoen klanten in Europa een interessante service," zegt de woordvoerder tegen FashionUnited. Volgens de woordvoerder is de nieuwe dienst van Zalando onderdeel van de strategie voor 2015 om de huidige klantenservice te verbeteren. Of consumenten Zalando vertrouwen als persoonlijke stylist moet echter nog blijken.

Zalando komt binnen zes maanden met personal shopping service

"We zullen het project beginnen in Duitsland. Als het daar goed gaat, zullen we de service stap voor stap uitbreiden naar andere landen," laat de woordvoerder weten. "Ons grote voordeel is dat we toegang hebben tot een groot assortiment. En we staan ook niet onder druk om kleding te verkopen aan de consumenten.”

Het in Berlijn gevestigde bedrijf werkt momenteel samen met stylisten aan een nieuwe website, die speciaal voor de nieuwe dienst gelanceerd zal worden. De nieuwe website zal worden gekoppeld aan de Zalando-shop en de Zalando Lounge.

Zalando laat ook kort weten hoe de dienst zal gaan werken: "Alles is bij Zalando online. Dus onze klanten zullen eerst een online stijltest invullen die hun persoonlijke smaak zal bepalen. Daarna zullen we, aan de hand van hun smaak, een stylist koppelen aan de consument."

De precieze naam en lanceringsdatum van 'Curated shopping' zijn nog niet onthuld. Zalando zegt wel dat de dienst naar verwachting up and running zal zijn in de zomer van 2015.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN