• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • In Beeld: Dit was de 90e editie van Pitti Uomo

In Beeld: Dit was de 90e editie van Pitti Uomo

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Een vakbeurs alleen is Pitti Uomo al lang niet meer. Het toonaangevende herenmode-event organiseert verschillende modeshows en andere randevenementen. Dit seizoen waren er drie collectiepresentaties, waaronder die van Raf Simons, een van de grote vernieuwers van de moderne mode. Volgens onze verslaggevers ter plaatse, was de sfeer op Pitti uitstekend. De bezoekerscijfers bevestigen dit positieve beeld. De jubileumeditie van Pitti Uomo, die van 14 juni tot 17 juni plaatsvond, trok een recordaantal bezoekers: 20.500 inkopers - waarvan 8400 uit het buitenland. Een stijging van 3 procent ten opzichte van de vorige juni-editie.

Was u niet in de gelegenheid af te reizen maar het Fortezza da Basso in Florence of bent u gewoon nieuwsgierig hoe het er aan toe ging? Een beeldverslag van Pitti Uomo 90.

Pitti Uomo 90: de modevakbeurs

Foto’s: Courtesy Pitti Immagine. Credit: Vanni Bassetti (Foto 1-3), AKAstudio-collective (Foto 4 en 5)

Street style Pitti Uomo SS17

Mannen in mooie kostuums paraderen op straat.

Foto’s: Courtesy Pitti Immagine. Credit: Enrico Labriola.

Florence Calling: Raf Simons

Donderdagavond 16 juni presenteerde de ontwerper zijn lente-zomercollectie voor 2017 samen met een project dat speciaal voor Pitti Uomo tot stand is gekomen. Voor de collectie liet de voormalig hoofdontwerper van Dior zich inspireren door het werk van de Amerikaanse cultfotograaf Robert Mapplethorpe.

Voor meer beeld van Raf Simons' lente/zomercollectie 2017 klikt u hier.

Foto’s: Courtesy Pitti Immagine. Credit: Giovanni Giannoni.

‘Karl Lagerfeld_ Visions of Fashion’

Curatoren Eric Pfrunder en Gerhard Steidl, presenteren een overzichtstentoonstelling van het fotografiewerk van Karl Lagerfeld. De expositie met 200 beelden is nog open tot 23 oktober.

Foto’s: Courtesy Pitti Immagine. Credit: Proj3ct Studio

Karl Lagerfeld - Vision of Fashion in Florence #pitti #pittiuomo #karllagerfeld

A video posted by FashionUnited (@fashionunitedhq) on

Catwalkpresentatie gastontwerper Gosha Rubchinskiy

Totaal presenteerden drie ontwerpers hun nieuwe collectie op Pitti. Naast Raf Simons, was de Russische Gosha Rubchinskiy een van hen. De presentatie van Pitti’s gastontwerper vond plaats in een verlaten tabaksfabriek. Aan de collectie werkte zes sportmerken mee, waaronder Fila, Kappa en Superga.

Foto’s Courtesy Pitti Immagine. Credit: Giovanni Giannoni

Modeshow cultmerk Visvim

De derde presentatie was van Visvim, het cultmerk dat Amerikaanse geschiedenis met Japans vakmanschap mixt gaf een ‘performance show’. Ontwerper Hiroki Nakamura presenteerde daarbij ook damesmode looks.

Foto’s Courtesy Pitti Immagine. Credit: Giovanni Giannoni

Winnaar Who is on next?: Carlo Volpi Raffaello Napoleone

Carlo Volpi is de winnaar van de achtste editie van Who is on next?, een scouting project dat gesponsord wordt door Pitti Uomo. De prijs wordt uitgereikt aan het grootste talent in herenmode. Carlo Volpi is een London-gebaseerd knitwear label, dat werd opgericht in 2014.

Foto: Carlo Volpi e Raffaello Napoleone, Pitti Immagine

Meer nieuws tijdens Pitti

Tijdens Pitti Uomo bevestigde Stella McCartney bekend een mannenmodelijn op de markt te gaan brengen. Het Italiaanse kindermerk MSGM liet weten een kindercollectie te gaan lanceren met Barbie.

Pitti Uomo vindt twee keer per jaar plaats in Florence, Italië, tussen de mannenmodeweken in Londen en Milaan. De 91 editie vindt plaats van 10 tot 13 januari 2017.

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klikt u hier.

Homepage foto: Courtesy Pitti Immagine. Credit: Enrico Labriola.

Menswearcatwalkseason
Pitti Immagine Uomo
Pitti Uomo
Pitti Uomo 90