• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Euretco: omzet Mode daalt 2 procent in 2014

Euretco: omzet Mode daalt 2 procent in 2014

Door Yasmine Esser

23 apr. 2015

Business

Modeketens in het middensegment zijn de afgelopen jaren hun ziel kwijtgeraakt, waardoor consumenten wegblijven. Slecht nieuws voor de ketens, maar een kans voor lokale mode-ondernemers, meent retailservice-organisatie Euretco. "Mits ze hun toegevoegde waarde aantonen door onder meer vakkennis, collecties en bovenal persoonlijk advies en service aan de klant," zegt Mike Spoelder, directeur Euretco Fashion, in het jaarverslag van het bedrijf uit Hoevelaken.

Voor de mode-ondernemers die zich bij Euretco hebben aangesloten was 2014 wisselend. Het voorjaar en de zomer waren omzetmatig positief. Maar september was te warm, waardoor consumenten minder gretig waren in het kopen van winterkleding. Volgens Spoelder waren het vooral de proactieve winkeliers, die al grotendeels omnichannel werken, die 2014 met een kleine plus af konden sluiten.

Euretco verdubbelde netto resultaat in 2014

De omzet in het segment Mode kwam vorig jaar uit op 382 miljoen euro. Dat is minder dan in 2013. Toen was de omzet 390 miljoen euro. Ook in de meeste andere segmenten waarin Euretco actief is - op Sport en Media na - daalde de omzet. In totaal daalde de omzet met bijna 2 procent, van 922 miljoen euro naar 904 miljoen.

Toch is Euretco - vooral bekend als het bedrijf achter franchiseformules als Runnersworld, Athlete's Foot en Intersport, positief. Het bedrijf zegt namelijk dat het bedrijfsresultaat wel is gestegen: van 5 naar 6 miljoen euro. Het netto resultaat verdubbelde van 1,3 miljoen in 2013 naar 2,8 miljoen in 2014.

Retailservice-organisatie Euretco overgenomen door Duits bedrijf

Gisteren werd bekend dat de Nederlandse retailservice-organisatie is overgenomen door het Duitse EK Servicegroup, ook een samenwerkingsverband van retailers. De twee partijen waren al enige tijd met elkaar in gesprek.

Euretco laat weten dat de overname vooralsnog geen gevolgen zal hebben voor het personeel. Euretco zal onder de eigen naam de activiteiten voortzetten en zitting blijven houden in Hoevelaken. Dagelijks bestuur en management van Euretco zullen onder leiding van directievoorzitter Harry Bruijniks, ongewijzigd blijven. De Raad van Commissarissen verandert wel en gaat bestaan uit: Franz-Josef Hasebrink, voorzitter van de EK Servicegroup, Bernd Horenkamp, directielid van de EK Servicegroup, Cees Klomp van Bierman Advocaten en Peter Dirks, voormalig directievoorzitter Intres.

Foto 1: Born with Appetite, één van de private labels van Euretco. De Born With Appetite collectie kent drie lijnen: Red, met sportieve en geklede mode, Yellow, met jeans en Premium met modische kleding.
Foto 2: Harry Bruijniks, directievoorzitter Euretco en Frans-Josef Hasebrink directievoorzitter van de EK Servicegroup.
Foto 3: Euretco in Hoevelaken.

EK Servicegroup
Euretco