• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kering trekt zijn handen af van Tomas Maier merk

Kering trekt zijn handen af van Tomas Maier merk

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Franse luxegoederengroep Kering SA krimpt zijn merkenportfolio verder in. Kering heeft schriftelijk bevestigd zijn samenwerking met Tomas Maier te beëindigen. Na een onbepaalde transitieperiode zullen alle activiteiten rondom het merk worden gestaakt.

Dit bericht komt kort na het nieuws vanMaiers vertrek als creatief directeur bij het Italiaanse modehuis Bottega Veneta (onderdeel van de Kering groep), waar hij sinds 2001 aan het roer stond.

Kering nam in 2013 belang in het modemerk Tomas Maier met als doel het bedrijf verder te ontwikkelen. Onderwijl bleef Maier werkzaam bij Bottega Veneta.

Kering laat via email weten: "Kering zal haar samenwerking met het merk Tomas Maier beëindigen en de activiteiten van Tomas Maier zullen stoppen."

Het merk Thomas Maier heeft twee winkels in New York; een op Madison Avenue en een op Bleecker Street. Deze zullen tezamen met het e-commerceplatform naar verwachting sluiten. Wanneer dit gaat gebeuren is door de modegroep niet kenbaar gemaakt.

Kering SA laat weten: "Mr. Tomas Maier blijft eigenaar van het Tomas Maier merk. De Group doet zijn best om in overeenstemming met lokale vakbonden het personeel te beschermen.

Kering stopt met Tomas Maier: winkels sluiten

Het luxe conglomeraat, met merken zoals Balenciaga, Gucci en Saint Laurent in de portefeuille, is zijn portfolio aan het opschonen. Vorige week bracht de groep naar buiten dat het zijn aandelen in het modebedrijf Christopher Kane terugverkoopt aan de gelijknamige ontwerper. Afgelopen maart kocht Stella McCartney na 17 jaar haar aandelen weer terug van Kering. Kering deed eerder ook skate- en surfmerk Volcom van hand. Begin dit jaar stootte de groep zijn meerderheidsbelang in Puma af.

Tomas Maier richtte in 1997 zijn gelijknamige label op. Het dames- en herenmodemerk staat bekend om zijn ingetogen en verfijnde garderobe. Er is nog geen statement van Maier uitgegeven over de toekomst van zijn het label.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op FashionUnited.uk en werd geschreven door Danielle Wightman-Stone. Vertaling en bewerking Marjolein Stormezand.

Beeld: Website Tomas Maier

Kering
Tomas Maier