• Home
  • Nieuws
  • Business
  • LVMH verkoopt Off-White aan Scotch & Soda eigenaar Bluestar Alliance

LVMH verkoopt Off-White aan Scotch & Soda eigenaar Bluestar Alliance

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

LVMH verkoopt Off-White aan Bluestar Alliance, de eigenaar van Scotch & Soda Credits: Off-White.

De Franse luxegroep LVMH verkoopt het merk Off-White aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bluestar Alliance. De details van de transactie maakt LVMH nog niet bekend.

Off-White, opgericht in 2012 door wijlen modeontwerper Virgil Abloh, staat internationaal bekend als een luxe streetwearmerk dat de jeugdcultuur omarmt. Het merk heeft een designstudio in Milaan, Italië.

Joey Gabbay, CEO van Bluestar Alliance, ziet de overname als een kans om de nalatenschap van Virgil Abloh voort te zetten. Hij benadrukt dat Bluestar Alliance zich inzet om het culturele en creatieve erfgoed van Off-White verder te ontwikkelen. “Virgil was een creatieve pionier die een diepgaande impact had op de wereldwijde mode-industrie en de creatieve gemeenschap. De overname van Off-White biedt een unieke kans voor Bluestar Alliance om de blijvende nalatenschap van Virgil Abloh te eren en voort te bouwen.” zegt Gabbay. Hij vult aan: “De overname van Off-White en de mogelijkheid om strategische investeringen te doen en ons wereldwijde netwerk van middelen uit te breiden, zullen ervoor zorgen dat de culturele en creatieve dynamiek die Virgil in gang heeft gezet, wordt voortgezet, iets waar Bluestar Alliance zich aan toegewijd voelt.”

Bluestar Alliance breidt portfolio uit met Off-White na eerdere overname van Scotch & Soda

Bluestar Alliance, dat eerder het Nederlandse merk Scotch & Soda overnam, voegt met Off-White nu zijn 14e merk toe aan het portfolio. Het bedrijf, dat in 2006 is opgericht door Joseph Gabbay en Ralph Gindi, beheert inmiddels 300 licenties en heeft wereldwijd 100 winkels.

Lees ook:
Bluestar Alliance
LVMH
Off White
Virginie Viard