• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modemerk Witteveen vraagt uitstel van betaling aan

Modemerk Witteveen vraagt uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Witteveen heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo maakt het bestuur middels een persbericht bekend. De surseance is het gevolg van het faillissement van grootaandeelhouder Victory & Dreams Holding. De surseance betreft dertig winkels en 170 medewerkers zijn erbij betrokken.

Het bestuur van Witteveen kon geen overeenkomst sluiten met de curator van Victory & Dreams Holding. Victory & Dreams Holding is op 26 september failliet verklaard, zo is te lezen in het statement. De curatoren en het bestuur verschillen van mening over wederzijdse vorderingen. “Ondanks meerdere verzoeken van Witteveen om de hoogte van deze vorderingen te laten bepalen door een onafhankelijke accountant, hebben de curatoren dit tot op heden geweigerd. Hierdoor is Witteveen maandenlang niet in staat geweest op een normale wijze haar winkels te exploiteren en heeft zij grote verliezen geleden,” aldus het statement.

Uitstel van betaling Witteveen: “Hopen uit de impasse te komen”

“Het bestuur hoopt dat het samen met de nog te benoemen bewindvoerder een oplossing zal kunnen vinden om uit de impasse te komen, zodat de winkels van Witteveen en de werkgelegenheid kunnen worden behouden,” aldus het statement.

Witteveen maakte in augustus 2017 een doorstart onder Victory & Dreams Holding. Deze modegroep kocht eerder al de winkels van Charles Vögele, het merk Men at Work en was in gesprek over de overname van het Duitse merk Bonita. In de winkels van Charles Vögele werd het merk Miller & Monroe gestart, waarvan de winkels eerder dit jaar failliet werden verklaard.

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Beeld: Facebook Witteveen

uitstel van betaling
Victory & Dreams Holding
Witteveen
Witteveen Mode