• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Witteveen voor tweede keer failliet verklaard

Witteveen voor tweede keer failliet verklaard

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Witteveen is op donderdag failliet verklaard. Dit bevestigt curator Job Molkenboer op donderdag rond vijf uur telefonisch. De rechtbank heeft de uitspraak vanmiddag gedaan.

Witteveen vroeg op dinsdag uitstel van betaling aan. Dit werd gedaan als gevolg van het faillissement van grootaandeelhouder Victory & Dreams Holding. Nu blijkt het bedrijf failliet verklaard. Het faillissement betreft dertig winkels en 170 medewerkers zijn erbij betrokken.

Faillissement uitgesproken over Witteveen

Het bestuur van Witteveen kon geen overeenkomst sluiten met de curator van Victory & Dreams Holding. Victory & Dreams Holding is op 26 september failliet verklaard, zo is te lezen in het statement van afgelopen donderdag. De curatoren en het bestuur van Witteveen verschillen van mening over wederzijdse vorderingen, wat heeft geleid tot de aanvraag voor het uitstel van betaling. “Ondanks meerdere verzoeken van Witteveen om de hoogte van deze vorderingen te laten bepalen door een onafhankelijke accountant, hebben de curatoren dit tot op heden geweigerd. Hierdoor is Witteveen maandenlang niet in staat geweest op een normale wijze haar winkels te exploiteren en heeft zij grote verliezen geleden,” aldus het statement.

Witteveen maakte in augustus 2017 een doorstart onder Victory & Dreams Holding. Deze modegroep kocht eerder al de winkels van Charles Vögele, het merk Men at Work en was in gesprek over de overname van het Duitse merk Bonita. In de winkels van Charles Vögele werd het merk Miller & Monroe gestart, waarvan de winkels eerder dit jaar failliet werden verklaard.

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Beeld: Facebook Witteveen

Faillissement
Victory & Dreams Holding
Witteveen