• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bernard Arnault rijker dan Bill Gates, op een na rijkste persoon ter wereld

Bernard Arnault rijker dan Bill Gates, op een na rijkste persoon ter wereld

Door Caitlyn Terra

18 jul. 2019

Mensen

Met een vermogen van 108 miljard dollar (96,1 miljard euro) is Bernard Arnault nu rijker dan tech-gigant Bill Gates. Dit blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index. Arnault is nu de op één na rijkste persoon ter wereld.

Om een beeld te schetsen van hoe rijk Arnault precies is, geeft Bloomberg de vergelijking dat het vermogen van de Fransman 1,9 miljoen keer het gemiddelde inkomen is van een Amerikaans huishouden. Met een vermogen van 108 miljard dollar is hij een van de weinige mensen ter wereld die zichzelf een ‘centibillionaire’, of een centi miljardair kan noemen - mensen met een vermogen met elf nullen. Arnault is de afgelopen twee jaar omhoog geschoten op de lijst van rijkste mensen ter wereld want in 2017 stond hij nog op de elfde plek met een vermogen van 41,5 miljard dollar (36,9 miljard euro).

Bernard Arnault met een vermogen van 108 miljard dollar op één na rijkste persoon ter wereld

Hoe de 70-jarige Bernard Arnault aan zijn vermogen komt? Arnault is de voorzitter van LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, maar heeft ook de helft van de luxe groep in zijn bezit door de familieholding. Daarnaast is hij grootaandeelhouder van het modehuis Christian Dior, waarvan hij 97 procent van de aandelen in zijn bezit heeft. Daarnaast heeft hij 8,6 procent van de aandelen in Hermes en 1,9 procent in Carrefour, een Franse supermarktketen.

Bernard Arnault werd in 1949 geboren in Roubaix in Frankrijk. Hij volgde een opleiding tot ingenieur aan de Ecole Polytechnique in Parijs, maar sloot zich toch aan bij het familiebedrijf. Hij wist zijn vader te overtuigen om uit de bouw te stappen en te focussen op vastgoed, zo meldt Bloomberg in de biografie van de Fransman. Arnault stapte in 1984 de luxe markt in toen hij een Financière Agache en Boussac Saint-Frères overnam waarvan de laatste de eigenaar was van Christian Dior en Le Bon Marché. In zijn levenspan heeft Arnault meerdere awards gewonnen en is hij meerdere malen geeerd. Zo werd hij in 2007 benoemd tot commandeur in de Légion d’Honneur, de hoogste civiele rang in Frankrijk en vier jaar later werd hij verheven tot Grand Officier. Niet alleen in Frankrijk haalde hij titels binnen, ook in Groot-Brittannië werd hij benoemd tot ‘Honorary Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire’.

Foto credits: Bernard Arnault / AFP - Francois Guillot