• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lanvin stelt nieuwe CEO aan

Lanvin stelt nieuwe CEO aan

Door Caitlyn Terra

28 aug 2018

Mensen

Jean-Philippe Hecquet is de nieuwe CEO van Lanvin, zo bevestigt het modehuis tegen WWD. Hecquet neemt de functie van CEO per direct op zich.

Hecquet was hiervoor CEO van Franse modeketen Sandro sinds 2014. In juli kwamen de eerste berichten al naar buiten dat Lanvin de pijlen gericht had op de topman voor de functie van CEO. De aanstelling van Hecquet is een van de verandering die is doorgevoerd na de overname van het Franse modehuis door de Chinese Fosun Fashion Group.

Joann Cheng, voorzitter van de Fosun Fashion Group en Lanvin in het statement in handen van WWD: “Hecquet’s uitgebreide internationale ervaring in de luxe mode, zijn sterke ondernemerschap en zijn bewezen vaardigheden als manager zijn een enorme aanwinst voor het ontwikkelen en versnellen van Lanvin’s zaken.” Hecquet prijst op zijn beurt het rijke erfgoed en het unieke DNA dat de kans geeft om nieuw leven te blazen in het modehuis.

Sinds de overname door Fosun International is eveneens een zoektocht gestart naar een nieuwe creatief directeur. Olivier Lapidus verliet na iets meer dan een jaar het bedrijf in maart.

Beeld : Lanvin

Fosun Fashion Group
Fosun International
Jean-Philippe Hecquet
Lanvin