• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Ontwerper Olivier Lapidus verlaat Lanvin

Ontwerper Olivier Lapidus verlaat Lanvin

Door Caitlyn Terra

22 mrt. 2018

Mensen

Na iets meer dan een half jaar, verdwijnt Olivier Lapidus alweer van het Lanvin-podium. De creatief directeur vertrekt per direct bij het modehuis, zo meldt WWD.

Joann Cheng, president van de Fosun Fashion Group die afgelopen maand het modehuis heeft gekocht, is benoemd tot interim CEO bij Lanvin. Nicolas Druz, die functioneerde als CEO, neemt de taak van general manager bij de Fosun Fashion Group, waar hij de zaken in Europa zal begeleiden. “Olivier heeft het modehuis door een transformatieperiode tussen de eigenaren geleid,” aldus Cheng tegen WWD. “We bedanken hem daarvoor, en we wensen hem veel succes met zijn eigen merk en zijn toekomstige ondernemingen.” Fosun International nam een maand geleden een meerderheidsbelang in Lanvin.

Lanvin neemt per direct afscheid van Olivier Lapidus

Lapidus zal blijven ontwerpen bij zijn eigen merk en de collecties van Lanvin zullen gemaakt worden door een in-house team, aldus WWD. “De herlancering van Lanvin met nieuwe talenten, terwijl we trouw blijven aan de waarden waaraan het merk heeft vastgehouden sinds 1889, is fundamenteel om het modehuis terug te brengen naar de rechtmatige plek in de top van ‘s werelds innovatieve en geprezen modehuizen,” aldus Cheng tegen WWD.

Lapidus verving Bouchra Jarrar die in juli het modehuis plots verliet omdat de druk te hoog was. Jarrar verliet het huis eveneens na twee collecties voor het huis, maar wel na 16 maanden.

Beeld: Christophe Archambault / AFP

LANVIN
Olivier Lapidus