• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Norbert Steinke vertrekt bij Gerry Weber

Norbert Steinke vertrekt bij Gerry Weber

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Gerry Weber International neemt afscheid van chief retail officer Norbert Steinke. Steinke treedt per direct af als manager bij zowel Gerry Weber als dochterbedrijf Hallhuber vanwege persoonlijke redenen. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt.

Steinke’s verantwoordelijkheden bij beide bedrijven worden tijdelijk overgenomen door de twee overgebleven bestuursleden, CEO Ralf Weber en CFO David Frink. Gerry Weber laat weten de “samenwerking, ondersteuning en succesvolle werkzaamheden met betrekking tot de herstructurering van de groep” van Steinke te waarderen. Hij was in zijn functie onder andere verantwoordelijk voor de detailhandel en marketing.

Steinke was sinds 2009 actief als managing director bij Hallhuber. Toen Gerry Weber Hallhuber in 2015 overnam, werd besloten dat de directeur ook tot de raad van bestuur van het Duitse modebedrijf mocht toetreden.

Het afscheid van Steinke komt in een periode waarin zowel Gerry Weber als Hallhuber kampen met zwakkere omzetcijfers. In de eerste helft van het lopende boekjaar daalde de omzet bij de Gerry Weber Group met 3,6 procent. Ook vorig jaar kwam de omzet lager uit, waarop het bedrijf zo’n 200 banen schrapte.

Beeld: Hallhuber Facebook

Gerry Weber
Hallhuber