• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh artistiek directeuren Nina Ricci

Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh artistiek directeuren Nina Ricci

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mensen

Van de Première Vision Grand Prize tijdens het 33e Hyères International Festival of Fashion and Photography in april naar de benoeming als artistiek directeuren van modehuis Nina Ricci. Het is een druk jaar voor de Nederlandse Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, het duo achter het merk Botter dat is gevestigd in Antwerpen. De twee neemt de creatieve leiding over bij het Franse modehuis, zo meldt WWD op basis van een exclusief interview.

Het duo begint per direct bij het modehuis, zo vertelt José Manuel Albesa, president van moederbedrijf Puig, tegen WWD. De eerste collectie van het duo zal gepresenteerd worden tijdens het pre-fall 2019 seizoen. Het duo is verantwoordelijk voor de damesmode ready-to-wear lijn van Nina Ricci.

Volgens Albesa brengen Botter en Herrebrugh een hedendaags rauw randje bij het merk dat bol staat van vrouwelijkheid en erfgoed, naast een grote dosis ‘coolheid’, aldus WWD. “We waren op zoek naar iets unieks,” aldus de president tegen het platform. Het duo maakte wat schetsen voor Albesa om hun visie te laten zien “en het was geen evolutie maar een revolutie”.

De ontwerpers voelen zich ‘zeer geïnspireerd door de nieuwe, vrouwelijke en subtiele waarden die Nina Ricci een prachtige ode aan vrouwelijkheid maken’. “We hebben als doel een nieuwe ziel te creëren, een ziel die bij deze tijd past, eenvoudig doch geraffineerd, sterk doch positief,” aldus de twee ontwerpers in een statement in handen van WWD.

Tekst loopt verder onder de foto.

Ontwerpduo Botter benoemd tot artistiek directeuren Nina Ricci

Lisi Herrebrugh studeerde af aan het Amsterdam Fashion Institute en Rushemy Botter studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie. Botter heeft voor zijn afstudeercollectie ‘Fish or Fight’ vijf awards in de wacht gesleept tijdens de Belgian Fashion Awards. De ‘Fish or Fight’-collectie werd vorig jaar op Amsterdam Fashion Week getoond en werd enthousiast ontvangen door vakmedia. Botter snijdt in de collectie hedendaagse thema’s aan zoals bijvoorbeeld milieuverontreiniging, wat ook terug te zien was in de prijswinnende collectie door het gebruik van onder andere visnetten, opblaasvissen en -dolfijnen en zwembandjes. Begin dit jaar sleepte het duo de prestigieuze Hyères-prijs in de wacht en was ook genomineerd voor de LVMH Prize 2018.

Hoofdbeeld: Nina Ricci herfst/winter 2018 collectie Credit: © Catwalkpictures.com
Beeld: Rushemy Botter & Lisi Herrebrugh Hyeres 2018 © Catwalkpictures.com

Botter
lisi herreburgh
Nina Ricci
Puig
Rushemy Botter