• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Schepers Bosman wint internationale Mercedes-Benz prijs

Schepers Bosman wint internationale Mercedes-Benz prijs

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Nederlands ontwerpduo Schepers Bosman heeft de Mercedes - Benz Les Etoiles Design Competition gewonnen. De ontwerpers, Sanne Schepers en Anne Bosman, ontvingen een geldprijs van 20.000 euro en worden vanaf nu gesteund door Mercedes - Benz.

Schepers Bosman wilde een ‘eigen modern beeld creëren, zonder het klassieke vakmanschap van het merk te verliezen.’ Het winnende ontwerp was deels geïnspireerd door de vintage race overalls uit Mercedes-Benz advertenties en deels door grafisch kunstenaar Balla. Schepers Bosman creëerde een gele overall met een patchwork met zwarte details. Het patchwork staat voor de abstracte vertaling van snelheid en beweging. Voor het materiaal liet het duo zich inspireren door het interieur van de auto’s van Mercedes-Benz; zacht leer, handgestikte naden en padding.

Schepers Bosman wint Mercedes-Benz Les Etoiles ontwerpwedstrijd

Aan de wedstrijd deden negen ontwerpers mee die beoordeeld werden door de jury onder leiding van Alexis Mabille, de initiatiefnemer en creatief directeur van de wedstrijd. Andere leden van de jury waren dit jaar Dita von Teese, Camille Seydoux, Ludivine Sagnier, Marie-Agnès Gillot en Béatrice Tanguy.

De Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition werd in 2016 voor het eerst gehouden. “De autoindustrie en de modewereld zijn altijd met elkaar verbonden geweest, het is een logische stap voor Mercedes-Benz om jonge ontwerpers te steunen,” aldus Alexis Mabille. Deze zomer werd eveneens bekend dat Mercedes-Benz niet langer de sponsor zal zijn van verschillende internationale Fashion Weeks waaronder Amsterdam Fashion Week. Het automerk kondigde destijds aan meer te willen focussen op ontwerpwedstrijden zoals de Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition.

Over Schepers Bosman

Schepers Bosman is het samenwerkingsverband van ontwerpers Sanne Schepers en Anne Bosman. Beiden studeerden in 2011 cum laude af aan modeacademie ArtEZ. Schepers vervolgde haar studie aan l’Institute Français de la Mode. Bosman studeerde aan Central Saint Martin. Sanne Schepers won de Lichting G-Star Raw Talent Award en Anne Bosman won twee H&M Design Awards.

Beeld: Mercedes - Benz / Schepers Bosman / Julie Trannoy

Anne Bosman
Mercedes- Benz Les Etoiles Design Competition
Sanne Schepers
SCHEPERS BOSMAN