• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Zo blijft Dries van Noten betrokken bij zijn modehuis na zijn vertrek

Zo blijft Dries van Noten betrokken bij zijn modehuis na zijn vertrek

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Dries Van Noten Credits: Foto door Pamela Berkovic / beeld via modehuis Dries van Noten.

Belgische modeontwerper Dries van Noten neemt zaterdag 22 juni voor het laatst een buiging op de catwalk. Hoewel de ontwerper niet meer betrokken zal zijn bij het maken van de collectie, blijft hij nog wel een adviserende rol vervullen, zo vertelt hij tegen Amerikaans nieuwsplatform WWD.

Op het moment dat Van Noten zijn vertrek werd aangekondigd, werd wel al gemeld dat hij betrokken zou blijven. Maar hoe precies, daar werd nog niet veel over verteld. In een interview met WWD doet hij nu meer uit de doeken. De ontwerper zal een adviserende rol vervullen en zich bezighouden met de make-up en beauty-tak, maar ook met het ontwerpen van winkelconcepten.

Een opvolger voor Van Noten is nog niet aangewezen. De eerstvolgende damescollectie (voor SS25) wordt ontworpen door het studio team van het modehuis. Ook heeft Van Noten geen zeggenschap in wie zijn opvolger wordt. “We keken naar het merk, het erfgoed en het archief en zeiden: 'Oké, er is genoeg materiaal zodat het merk kan blijven bestaan en dat andere ontwerpers naar ons erfgoed kunnen kijken en iets heel interessants kunnen doen,” aldus de ontwerper tegen WWD.

Dries van Noten