7 mode-ondernemers in top 50 ondernemende talenten van Financieel Dagblad

FD Persoonlijk, het weekendmagazine van het Financieele Dagblad, heeft in het tweede weekend van februari de lijst ‘50 ondernemende talenten 2016’ gepubliceerd. Het is de eerste keer dat de lijst is opgesteld. Ook de modebranche is goed vertegenwoordigd in het overzicht. In de lijst staan onder andere een blogster, twee ontwerpsters en de oprichter van een schoenenmerk.

De enige blogster die in de lijst voorkomt is de 27-jarige Negin Mirsalehi. De Almeerse startte haar blog in 2012, welke is uitgegroeid tot een platform met 2,7 miljoen bezoekers per maand. Dankzij de bekendheid die haar blog heeft opgeleverd, is Mirsalehi onlangs ook een haarproductenlijn gestart: Gisou.

Verder staat ook Moam-oprichter Martijn Nekoui in de lijst. De 26-jarige ondernemer richtte het platform waarmee hij jonge talenten uit de fotografie- mode- en kunstindustrie koppelt aan experts in 2012 op. Andere mode-ondernemers die het tot de lijst hebben geschopt, zijn Suzanne Jongert en Raymond Landegent. De 24-jarige Jongert is de oprichter van kledingwebsite Gusto Moda, en Landegent is het brein achter schoenenmerk Mascolori.

Ook twee mode-ontwerpers mogen zich tot de 50 meest talentvolle ondernemers van 2016 rekenen: Alexandra Vollebregt en Pauline van Dongen. Vollebregt (30) mocht in september 2015 als enige Nederlandse haar label Alexandra Frida showen op New York Fashion Week. Verder was de ontwerpster in het najaar van 2015 een van de genomineerden van de Global Denim Awards. Ook de 29-jarige Van Dongen heeft een bijzonder verhaal: zij wil de modewereld namelijk duurzamer maken door mode met technologie te verbinden. Zo ontwierp ze een t-shirt met zonnecellen en een parka waarmee een telefoon kan worden opgeladen. “Na een traditionele modeopleiding aan ArEZ wist ik al snel dat ik niet wilde belanden in een wereld van catwalkshows en seizoenscollecties,” zei Van Dongen. “De modebranche is de op een na grootste vervuiler ter wereld. Ik wilde een ander pad opgaan, onvoorspelbaar en verrassend.

Foto: Negin Mirsalehi Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN