• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De 6 grote trends voor Voorjaar 2020

De 6 grote trends voor Voorjaar 2020

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De laatste editie van de mondiale Fashion Weeks is ten einde gekomen en ondertussen trachten modekenners de tendensen te interpreteren en te voorspellen wat de grootste trends van 2020 zullen worden. Retail data-analyse bureau Edited zette de 6 grote commerciële trends voor voorjaar 2020 op een rij.

De jaren zeventig

Nostalgie naar het verleden duikt opnieuw op. Voorjaar 2020 staat in het teken van de jaren zeventig, met merken zoals Louis Vuitton, Fendi en Prada die kozen voor uitlopende broeken, veel aardetinten, suède en bohemien accessoires. Wat schoenen betreft is de platformschoen weer helemaal in. Volgens Edited is de omzet van dit model in de Verenigde Staten al met 25 procent gestegen.

Ultravrouwelijkheid

Het silhouet wordt in voorjaar 2020 ultravrouwelijk. Ruches, tule, organza en veel laagjes. Zachte tinten zoals pistache en lila zijn de nieuwe pasteltinten van het seizoen en het draait allemaal om langere lengtes en pofmouwen. De midi-jurk zet door als populaire item van herfst 2019 met een stijging van de omzet van dit model van 45 procent ten opzichte van 2018. De beste accessoires om deze look mee af te maken zijn nude sandalen of mary jane schoenen, versierde haarbanden, hele kleine tasjes en parels.

Jungleprints

Het moment dat J.Lo de catwalk tijdens de show van Versace betrad behoort tot een van de iconische momenten van het afgelopen modeseizoen. Haar jurk met jungleprint, een geüpdatet versie van de jurk die ze in 2000 naar de Grammy’s droeg, maakte een grote comeback en zette de toon voor het seizoen. Zo zullen we niet alleen palmbladeren, maar ook dierenprints weer gaan dragen. Bij Dolce & Gabbana werden de diverse prints zelfs tegelijkertijd gedragen. Op het gebied van accessoires zien we dierenhuiden terugkomen in schoenen, tassen en ceinturen. Volgens Edited is de dierenprint goed voor 8 procent alle verkoop van kleding met prints, hoewel deze categorie in het Verenigd Koninkrijk harder groeit dan in de Verenigde Staten.

Utilitaire stijl

De utilitaire look blijft het goed doen. Veel en neutrale tinten maakten hun opwachting op de catwalk, en de cargobroek was de grote hit van deze trend. Grote zakken op shirts en jurken zijn ook kenmerkend voor deze look, terwijl het zich in accessoires vertaalt naar crossbody- en gordeltassen en teensandalen.

Gotisch voorjaar

Zwart en ruches in het voorjaar? Reken maar van wel. In zowel Parijs, Milaan als Londen zagen we vrouwelijke, gotische looks geheel in het zwart. Zelfs zwart leer zullen we in voorjaar 2020 veel gaan zien. De vintage-stijl, compleet met dramatische make-up en silhouetten, werd onder meer omarmd door Jil, Sander, Chanel en Alexander McQueen.

In je vrijetijd

Het vakantiegevoel wordt bij Roland Mouret en Cynthia Rowley voortgezet in Voorjaar 2020 met diverse kaftans en strandgewaden. Kleine witte jurken dragen ook een zomers gevoel uit en gaan mooi gepaard met het junglethema. Voor tassen zien we veel natuurlijke materialen zoals raffia en gevlochten riet. In Voorjaar 2019 waren dit soort tassen van natuurlijke materialen razend populair, met een groei van 56 procent ten opzichte van 2018.

Opvallend is ook hoeveel ontwerpers voor duurzaam ondernemen kiezen, met koolstofneutrale catwalks bij Gucci en Gabriela Hearst en politieke statements bij Prabal Gurung. Diversiteit en mode voor de vollere vrouw winnen ook aan kracht, zoals te zien was bij Tommy Hilfiger en Rihanna in haar Savage x Fenty show.

 

 

Foto’s: Dries van Noten x Christian Lacroix SS20, Versace SS20, Alexander McQueen SS20, Valentino SS20, Miu Miu SS20, Max Mara SS20, allen via Catwalkpictures.com.

lente/voorjaar 2020 trends
Lente/Zomer 2020
SS20
Trends
trends SS20
voorjaar 2020
WOMENSWEARCATWALKSEASON