Dit wordt het modenieuws van week 9 - 2019

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 9. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 25 februari tot en met 3 maart.

Paris Fashion Week

Aan Parijs de eer om de internationale modeweken weer af te sluiten. Onder andere Grote namen als Christian Dior, Saint Laurent, Lanvin en Louis Vuitton zullen hun AW19 collectie tonen tijdens de Paris Fashion Week. Maar ook Chanel komt natuurlijk voorbij met de laatste ontwerpen van wijlen Karl Lagerfeld. Houd de site in de gaten voor alle highlights.

Dit wordt het modenieuws van week 9 - 2019

Beeld: Fendi AW19, via Catwalkpictures

Uitreiking van de Gouden en Zilveren Schoen

Maandag 25 februari maakt ANWR-Garant de winnaar van de Gouden en Zilveren Schoen 2018 bekend. FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

Steve Madden Q4

Het derde kwartaal steeg de netto-omzet bij Steve Madden met 3,9 procent tot 458,5 miljoen dollar. Voor het jaar 2018 verwacht het bedrijf dat de netto-omzet zal stijgen met 6 tot 7 procent ten opzichte van de netto-omzet in 2017. Benieuwd hoe Steve Madden er nu voor staat? Woensdag worden de vierde kwartaal en tevens jaarcijfers van het Amerikaanse merk bekendgemaakt.

Van de Velde FY2018

Lingerieketen Van de Velde maakte eerder in het voorlopige jaarverslag al bekend dat het de omzet zag teruglopen in het boekjaar 2018. De omzet kwam 1,8 procent lager uit ten opzichte van het boekjaar 2017. In totaal werd een omzet behaald van 205,2 miljoen euro. De Van de Velde groep maakte de omzetcijfers altijd eerder bekend dan het hele verslag. Lees woensdag het complete verslag.

Crocs Q4

Vorige maand maakte Crocs bekend zijn omzetverwachting te verhogen voor het vierde kwartaal. “We hebben een van onze beste vierde kwartalen in jaren gehad en als resultaat daarvan hebben we onze omzetverwachting verhoogt van 211 miljoen naar 214 miljoen dollar (184,2 en 186,7 miljoen euro),” aldus CEO Andrew Rees in het persbericht. De definitieve cijfers lees je donderdag.

Gerry Weber FY

Vorige maand vroeg moederbedrijf Gerry Weber International AG uitstel van betaling aan. Het besluit werd genomen na gefaalde onderhandelingen met financiële partners. Toch kreeg het bedrijf begin deze maand een investering van 10 miljoen euro om dochterbedrijf Hallhuber draaiende te houden. Hoe het nu met Gerry Weber gaat lees je donderdag in het jaarverslag.

Zalando FY

Zalando maakt donderdag de jaarcijfers voor 2018 bekend. De omzetgroei voor het gehele jaar ligt naar verwachting tussen de 20 en 25 procent. Het EBIT komt naar verwachting uit tussen de 150 en 190 miljoen euro terwijl dit eerder geschat werd tussen de 220 en 270 miljoen euro onderaan de streep van boekjaar 2018.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 26 februari

SS19 book launch of Lee jeans x Jamel Shabazz

Donderdag 28 februari

Opening van BLUHAVEN by Soraya Basiran expositie

Vrijdag 1 maart

PFW: Debuut Rushemy + Lisi bij Nina Ricci

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN