• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Duurzaamheidsinspanningen van de modeindustrie in juni 2020

Duurzaamheidsinspanningen van de modeindustrie in juni 2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode

Maandelijks selecteert FashionUnited een aantal duurzaamheidsinspanningen uit de modeindustrie uit binnen- en buitenland. Vijf nieuwtjes op een rij.

Nederlands Technische Afspraak ‘Circulair Textiel’ gepresenteerd

Eind juni wordt de Nederlands Technische Afspraak ‘Circulair Textiel gepresenteerd. De NTA voorziet in een gemeenschappelijk framework voor de definitie van, en de eisen voor, circulair textiel. De NTA is het resultaat van twaalf maanden aan onderzoek door de Werkgroep Circulair Textiel.

Grote modebedrijven ondertekenen pact voor circulaire economie

H&M, Burberry, Stella McCartney en Inditex hebben een pact ondertekend voor het bouwen van een circulaire economie. Het pact werd geleid door de Ellen MacArthur Foundation. “In de mode zullen we verzekeren dat kleding meer wordt gebruikt, worden gemaakt om opnieuw gebruikt te worden en dat deze gemaakt worden van veilige en her te gebruiken materialen,” aldus het bericht.

Farfetch lanceert duurzaamheidsmeter voor consumenten

Welke impact heeft de aankoop van een specifiek kledingstuk? Luxe e-tailer Farfetch wil het makkelijker maken voor consumenten om een duurzame keuze te maken. Het platform heeft daarom een speciale tool gelanceerd waarmee de klant de impact van hun aankoop kan inzien en hoe ze een betere keuze kunnen maken.

Google, WWF en Stella McCartney werken aan platform voor duurzame mode

Google en WWF Zweden hebben de handen ineen geslagen voor een milieu dataplatform op het gebied van mode. Hiervoor hebben ze de hulp ingeroepen van Stella McCartney. Het platform moet er voor zorgen dat bedrijven beter geïnformeerde en daardoor verantwoordelijkere inkoopbeslissingen kunnen maken.

‘Design to fade’ project bij Puma met kleuren op basis van bacteriën

De mode industrie gebruikt vaak giftige verfstoffen voor het kleuren van materialen, maar daar komt steeds meer weerstand tegen. Alternatieven worden steeds vaker ontwikkeld en in gebruik genomen. Zo gebruikt een nieuwe collectie van Puma een verftechniek op basis van bacteriën.

Beeld: Ingo Foertsch

Circulariteit
Duurzaamheid
Duurzaamheids inspanningen