• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Het is weer Prinsjesdag: dit zijn de hoedjes van 2021

Het is weer Prinsjesdag: dit zijn de hoedjes van 2021

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld: © Rotapool

Prinsjesdag wordt dit jaar wederom sober gevierd. Net als vorig jaar is er geen rijtoer: koning Willem-Alexander en koningin Maxima gaan niet per koets, maar per auto naar de Grote Kerk in Den Haag, waar de koning de troonrede zal voorlezen. Gelukkig zijn er altijd nog de hoedjes. FashionUnited zet ze gewoontegetrouw op een rijtje.

14.00

Koningin Máxima is dit jaar van top tot teen gekleed in Natan, met een rode geplooide hoed die van de voorkant een beetje doet denken aan de baret die ze in 2004 op Koninginnedag droeg - toen met een blauw spijkerjasje.

Tweede Kamerleden Kati Piri (PvdA), Salima Belhaj (D66) en Derk Boswijk in de Grote Kerk.

12.30

CDA-Kamerlid Hilde Palland Mulder draagt weer een bijzondere creatie uit ‘haar’ provincie Overijssel. Dit jaar betreft het een kraag en tas van kwartjes, gemaakt door kunstenaar Hinke Luiten uit Deventer, gecombineerd met een rode jurk, schoenen en hoed.

Tweede Kamerleden Lisa van Ginneken (GroenLinks) en Queeny Rajkowski (VVD) maken een selfie in de Grote Kerk. Nu zien we ook de hele hoed van Van Ginneken, die eerder vanochtend al een mysterieuze close-up van haar hoed deelde.

Tweede Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Laura Bromet (GroenLinks).

12.00

Een fraai kleurenpalet bij de VVD.

Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop (PvdA) draagt een subtiele gebreide das met stippen. De hoed van collega-Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) is gevouwen als origami.

Pim Sedee, journalist en presentator bij Telegraaf en Rtl, spot Sylvana Simons, fractievoorzitter van Bij1, in een headwrap met levendige print. Liliane Ploumen, lijsttrekker van de PvdA, draagt een klein hoedje in knallend rood en roze.

De fractie van de Christenunie is er klaar voor.

Liane den Haan, fractievoorzitter van Fractie Den Haan, in rood - met op de boord van haar mantel het blauwe vergeet-mij-nietje van Alzheimer Nederland.

CDA-Kamerleden Anne Kuik en Mona Keijzer werden dit jaar gestyled door mbo-studenten: “Vakmensen met gouden handen.”

11.00

Lisa van Ginneken, Tweede Kamerlid voor D66, deelt alvast een sneak peek van haar hoed.

09.30

Esther Ouwehand, fractieleider van Partij van de Dieren, draagt een hoge hoed in de vorm van een boomstam en een jurk met een print van gebladerte. De boodschap: de subsidie voor biomassa, waarvoor veel hout wordt gekapt, moet stoppen. Daarnaast vraagt Ouwehand met haar outfit aandacht voor klimaatproblematiek in het algemeen. “In de troonrede komt een belangrijk onderwerp als de leefbare aarde bijna niet aan bod,” aldus Ouwehand tegenover het AD. “We willen niet alleen met debatten en Kamervragen maar ook met expressieve politiek dat op de agenda zetten.”

Laura Bromet, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, heeft voor vandaag een zonnige outfit gekozen met klein rieten hoedje.

Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) heeft voor vandaag een nieuwe hoed aangeschaft in de vorm van een witte bloem.

Saskia Kluit, senator in de Eerste Kamer voor GroenLinks, is in alle vroegte onderweg naar Den Haag in een felrode fedora.

HOEDJES
HOEDJESPARADE
PRINSJESDAG
Spotlight