• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Het modenieuws van de week in beeld

Het modenieuws van de week in beeld

Door FashionUnited

bezig met laden...

Mode

Het modenieuws van week 22 in beeld.

Duits winkelconcept ‘Kauf Dich Glücklich’ arriveert in Amsterdam

“Het is altijd al onze droom geweest om in Amsterdam een ‘Kauf Dich Glücklich’ te openen, en nu wordt dat werkelijkheid. We hebben lang gezocht naar een voor ons optimaal pand,” vertelde oprichter Andrea Dahmen voorafgaand aan de opening. “Amsterdam is, net als Berlijn, een kosmopolitische plaats, een creatieve wereldstad waar we gek op zijn en waar we heel goed bij passen!” De locatie die is gekozen voor de winkel Amsterdam is de Raadhuisstraat 40.

Tentoonstelling Viktor & Rolf geopend

“We zeggen eigenlijk altijd dat we een goed voorbeeld zijn van het poldermodel; we blijven praten tot er een consensus is,” vertelt Viktor Horsting tijdens de preview van de tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 years’ in de Kunsthal in Rotterdam. “Dat is eigenlijk wat deze tentoonstelling is, 25 jaar aan dialoog,” zegt Rolf Snoeren.

Mode-evenmenten in Arnhem van start: Fashion + Design Festival Arnhem en State of Fashion 2018

Vanaf dit weekend wordt Arnhem een maand lang ondergedompeld in allerlei mode-evenementen. Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) viert de vijfde editie, maar nieuw op de agenda en langverwacht is State of Fashion. Onderdeel is de tentoonstelling ‘Searching for the New Luxury’ in de Melkfabriek in Arnhem, waar in de praktijk vooral gekeken wordt naar de mogelijkheden van een duurzamer en eerlijker modesysteem. Of dit nu de gerecyclede kledingstukken zijn van Viktor&Rolf, de Lease a Jeans van Mud jeans, vezels gemaakt uit algen of kleding vervaardigd door middel van afval uit de rivier de Thames, de mogelijkheden lijken eindeloos.

Feestelijke opening: Nederlandse Isabel Marant store in de P.C. Hooftstraat

De P.C. Hooftstraat in Amsterdam is verrijkt met een winkel van Isabel Marant. Het Franse designerlabel is neergestreken in het voormalige McGregor-pand. Isabel Marant was donderdag 31 mei in Amsterdam voor de feestelijke opening van de eerste Nederlandse winkel.

Fotocredits:

Foto’s Kauf Dich Glücklich. Credit: Kauf Dich Glücklich

Foto’s Viktor & Rolf:

Beeld 1: The Chainsaw Massacre, Cutting Edge Couture,ready-to-wearcollection, SS 2010, Foto: Wayne Taylor

Beeld 2: Russian Doll, haute couture collection, AW 1999, Foto: WayneTaylor

Beeld 3: Wearable Art, haute couture collection, AW 15/16, Foto: WayneTaylor

Beeld 4: Action Dolls, haute couture collection, AW 2017, Foto: TeamPeter Stigter

Foto’s State of Fashion 2018 en Fashion + Design Festival Arnhem. Beeld: FashionUnited

Foto’s Isabel Marant. Beeld: ©presstigieux

Dit was het modenieuws
het nieuws van de week in beeld
In Beeld
Scroll down to read more