• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kijken: de Isabel Marant winkel in Amsterdam

Kijken: de Isabel Marant winkel in Amsterdam

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |INTERACTIEF

De P.C. Hooftstraat in Amsterdam is verrijkt met een winkel van Isabel Marant. Het Franse designerlabel is neergestreken in het voormalige McGregor-pand.

Isabel Marant heeft honderdvijftig vierkante meter tot de beschikking verdeeld over de begane grond en de kelder. In de winkel zullen de hoofdlijn van het merk, maar ook een selectie van de Etoile-collectie beschikbaar zijn naast de schoenen- en tassenlijn, aldus het persbericht.

“Isabel Marant en haar studio hebben een warme en comfortable ruimte gemaakt die de historische structuur van het gebouw respecteert, met de oorspronkelijke stenen muren en glazen wanden, volgens de spontane geest van het merk,” aldus het persbericht. Met de nieuwe winkel in Nederland staat de teller voor het Franse label wereldwijd op 28. Het merk wil nog uitbreiden naar Milaan, Rome, Barcelona, Beijing en Hong Kong aldus het bericht.

Beweeg over de afbeelding(en) om meer te weten te komen.

Kijken: de Isabel Marant winkel in Amsterdam

Kijken: de Isabel Marant winkel in Amsterdam

Over Isabel Marant

Isabel Marant, geboren en getogen in Parijs, begon op de middelbare school met het creëren van haar eigen kleding. Ze volgde een studie aan Studio Berçot, een Parijse modeacademie. Daarna lanceerde ze haar eigen sieradenlijn en vervolgens een collectie met breisels. Sinds 1994 runt ze het merk dat haar naam draagt, dat een succes werd dankzij de nonchalante Franse stijl. Bekende hititems zijn haar sleehaksneakers (2011) en tie dye jeans (2012).

De ontwerpster bracht in 2010 de lager geprijsde 'Etoile' collectie op de markt gebracht. In 2013 ontwierp Isabel Marant een designercollectie voor modeketen H&M. In 2017 stapte het modemerk in mannenmode en ging de webshop live.

Beeld: Isabel Marant

etoile
Isabel Marant
MULTIMEDIA