• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modelabel Futura kondigt einde aan

Modelabel Futura kondigt einde aan

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse modelabel Futura heeft haar activiteiten per 31 december jl. stopgezet. Het kledingmerk van ontwerptrio Anne Bosman, Sanne Schepers en Tom Renema heeft twee jaar bestaan. Het betreft een gezamenlijk besluit zeggen de ontwerpers in een verklaring op Fashionweek.nl. Futura Official is in 2014 opgericht door Tom Renema en Anne Bosman. Sanne Schepers versterkte een half jaar later het team. Bosman en Schepers waren bij Futura verantwoordelijkheid voor het creatieve deel, Renema voor de sales, administratie en financiën.

“Futura heeft zich in korte tijd op diverse plaatsen weten te manifesteren. Daarbij hebben we veel enthousiasme en support gekregen. We zijn iedereen die ons gesteund heeft in die tijd heel erg dankbaar! Het besluit om per 31 december te stoppen hebben we samen genomen. We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken met plezier terug op deze prachtige tijd," luidt de verklaring.

In juni vorig jaar was het label genomineerd voor de 14e Dutch Design Awards. Ontwerper Anne Bosman won in 2012 de H&M Design Award. Het trio was samen eigenaar van Futura vertelde Sanne Schepers in een interview met FashionUnited. Schepers won in 2011 Lichting.

Anne Bosman
Futura
Sanne Schepers