• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Deze ontwerpers zijn genomineerd voor de Dutch Design Award

Deze ontwerpers zijn genomineerd voor de Dutch Design Award

Door Anne Buis

bezig met laden...

Cultuur

Er zijn opvallend veel jonge modeontwerpers genomineerd voor de Dutch Design Award in de categorie Fashion. Finalisten in de categorie Fashion zijn: Duran Lantink & Jan Hoek (Sistaaz of the Castle), Nanna van Blaaderen (Woolmark Collection), Futura (Racing Ankersmit – Autumn/Winter 2016) en Liselore Frowijn (Apocalypse Me Now – Spring/Summer 2016).

“De nieuwe lichting is niet alleen zichtbaar bezig met de maatschappelijke functie en betekenis van mode. Ze wil het vakgebied vernieuwen door middel van experimenten, materiaalonderzoek en -innovatie. Deze generatie legt frisse ambitie aan de dag, en maakt daarmee een goede kans gesignaleerd te worden op het internationale speelveld,” laat de selectiecommissie van Dutch Design Awards weten.

Nanna van Blaaderen ontving de nominatie voor haar Woolmark Collection; dezelfde collectie waarmee ze het tot de wereldwijde finale van de Woolmark Prize schopte.

Een andere opvallende finalist in de categorie Product is architectenbureau MVRDV, die genomineerd werd voor de bijzondere glazen gevel van het pand in de PC Hooftstraat . Dat pand wordt nu tijdelijk gehuurd door Chanel.

Voor de 14e Dutch Design Awards is een shortlist van 26 finalisten in 6 categorieën (Fashion, Product, Habitat, Design Research Communication en Service & Systems) samengesteld. In de categorieën Fashion en Product zijn in totaal 9 kanshebbers. De winnaars worden zaterdag 29 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

Beeld: Dutch Design Awards, MVRDV

Duran Lantink
Dutch Design Awards
Futura
Jan Hoek
Liselore Frowijn
MVRDV
nanna vanblaaderen