• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • UPV Textiel: Ruim 500 mode- en textielbedrijven melden zich als collectief bij Ministerie van I&W

UPV Textiel: Ruim 500 mode- en textielbedrijven melden zich als collectief bij Ministerie van I&W

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld: Circle Economy

De producentenorganisatie Stichting UPV Textiel, het initiatief van brancheorganisaties Modint en INretail, meldde deze week een collectie van 527 mode- en textielbedrijven aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zo meldt Modint in een persbericht.

Stichting UPV Textiel maakt het voor mode- en textielbedrijven mogelijk als collectief aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor textiel te voldoen. De ruim 500 deelnemende bedrijven vertegenwoordigen ruim zestig procent van de totale markt. “Daarmee is de melding aan het ministerie een belangrijke stap op weg naar het verder verduurzamen van de kleding- en textielsector”, aldus Modint in het persbericht.

Alle producenten/importeurs van kleding, bed-, bad-, en tafeltextiel op de Nederlandse markt zijn sinds 1 juli verplicht zich te houden aan de UPV Textiel. De nieuwe wetgeving verplicht de textielbranche een passend innamesysteem te organiseren en financieren. Bovendien moeten zij monitoren hoeveel textiel wordt afgezet op de Nederlandse markt en hoeveel textielafval wordt ingeleverd.

Meer lezen over de UPV Textiel?
INRetail
MODINT
Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid
UPV