• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Gant AB benoemt algemeen directeur voor Gant Benelux

Gant AB benoemt algemeen directeur voor Gant Benelux

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Gant AB zet stappen in de ontwikkeling van Gant Benelux en heeft voor die regio een algemeen directeur benoemd. Richard Engelander, die voorheen lange tijd werkzaam was bij Fashion Concept Group, de voormalige distributeur van Gant Benelux, vervult zijn nieuwe functie per direct en gaat zich bezighouden met de distributie in de Benelux. Dat heeft het bedrijf gemeld aan FashionUnited.

Gant AB benoemt algemeen directeur voor Gant Benelux

Toen de voormalige distributeur van Gant Benelux, het Nederlandse Fashion Concept Group, vorige maand faillissement aanvroeg, verklaarde Gant AB al voortaan zelf de distributie in de Benelux te gaan regelen. Inmiddels heeft het bedrijf een dochteronderneming opgezet, die volgens Patrik Nilsson, CEO van Gant AB, volgende maand in werking gaat. “Engelander gaat beginnen met het opzetten van een goede organisatie van de distributie van Gant Benelux,” zo vertelt Nilsson in een interview met FashionUnited. “We kunnen niet blijven zitten en afwachten als we over vijf jaar het grootste lifestylemerk ter wereld willen worden,” legt Nilsson uit.

De nieuwe algemeen directeur is geen onbekende uit het vak. Engelander, die zijn nieuwe functie sinds gisteren vervult, was lange tijd werkzaam bij Fashion Concept Group, waarmee Gant AB afgelopen oktober het contract beëindigde. De laatste jaren was hij daar wholesale manager. “Engelander brengt enorm veel ervaring mee, zowel met het merk als de markt in de Benelux. Juist daarom zijn we erg blij dat hij onze algemeen directeur wordt,” zegt Nilsson.

Engelander: “Komend jaar willen we rust creëren”

Engelander heeft zelf de stoute schoenen aangetrokken en de beslissing genomen om algemeen directeur te worden, zo vertelt hij aan FashionUnited. “Het is een uitdaging, maar ik kijk ernaar uit om de doelen van 2020 te behalen. Ik heb lang bij Fashion Concept gewerkt, maar nu krijg ik de kans om zelf Gant Benelux neer te gaan zetten.”

Momenteel is Engelander al bezig met het opzetten van een tijdelijke showroom in Nederland. “Het is nu natuurlijk allemaal nog even hectisch, maar we gaan snel kijken naar een definitieve locatie van waaruit Gant gaat opereren,” legt hij uit. “Komend jaar willen we vooral rust creëren. Daarna is het de bedoeling te gaan groeien met zowel de groothandel als retail. Daarbij gaan we kijken naar wat belangrijk is in deze markt en daarop gaat het team van ontwerpers, dat de collecties maakt, zich aanpassen.” Dat is in lijn met de visie van Nilsson, die bij zijn aanstelling in augustus 2014 aangaf dat vernieuwing bij Gant nodig was.

Gant gaat zich focussen op de band met retailers

De doelen die Gant AB in 2020 wil behalen, hebben volgens Nilsson niet alleen betrekking op het imago van het merk zelf. “Om te kunnen groeien, gaan we ons er vanaf volgend jaar sterk op concentreren dat we goede partners hebben in de Benelux. We gaan ervoor zorgen dat we een sterke band opbouwen met zowel onze groothandelaars als retailpartners. In de toekomst is het de bedoeling dat mensen niet alleen voor het geld voor Gant willen werken, maar ook omdat ze er iets leren,” zegt Nilsson. Volgens hem zijn sommige retailers nu echter nog huiverig voor wat er gaat gebeuren. “We gaan vanaf komende lente leveren. We hebben daarover al met verschillende klanten gesproken en waar de meeste winkeliers uitkijken naar de toekomst, willen sommigen liever even afwachten.”

Afgelopen oktober beëindigde Gant AB het contract met Fashion Concept Group, dertig jaar lang de distributeur van Gant Benelux, omdat het bedrijf te weinig zou investeren in het merk. Als gevolg daarvan moest Fashion Concept faillissement aanvragen.

Benieuwd naar de hele achtergrond van Gant Benelux? Bekijk dan de tijdlijn of lees hier het complete achtergrondartikel.

Foto's: Gant


Gant
Gant Benelux