• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Laatste vestiging Topshelf in Alkmaar gaat ook weg

Laatste vestiging Topshelf in Alkmaar gaat ook weg

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na Nijmegen, Arnhem en Groningen gaat ook Topshelf Alkmaar dicht. Dat heeft de sportwarenhuisketen bekendgemaakt middels een persbericht. Het filiaal in Alkmaar sluit halverwege januari zijn deuren.

Voor de sluiting van het filiaal in Alkmaar wordt dezelfde reden aangevoerd als de vestigingen in Arnhem en Groningen; er zou meer tijd nodig zijn om het Topshelf-concept in de markt te zetten. De 35 medewerkers van het filiaal hebben allen aflopende contracten en zullen tot de sluiting van de winkel behouden blijven. Donderdag 23 november start de opheffingsuitverkoop in Alkmaar.

Topshelf sluit winkel in Alkmaar

Het Topshelf-imperium lijkt met de aangekondigde sluiting van het filiaal in Alkmaar voorlopig tot een einde te komen. In de afgelopen twee jaar werden in vier voormalige V&D-panden in Arnhem, Nijmegen, Groningen en Alkmaar vestigingen van de warenhuisketen geopend. Ook waren er plannen voor meer winkels.

De winkel in Nijmegen ging afgelopen zomer dicht omdat het volgens eigenaar Inge van Kemenade ‘de slechts lopende locatie’ was. Begin september, na de sluiting van het pand in Nijmegen, kondigde Topshelf aan de vestigingen in Arnhem en Groningen te gaan sluiten. Op beide locaties deed Topshelf een poging om de huurprijs te verlagen, zonder succes. Volgens Topshelf waren de eerste resultaten na de opening van de locaties bemoedigend en was de potentie in Groningen en Arnhem groot, maar ook hier werd als reden genoemd dat er meer tijd nodig zou zijn om het concept in de markt te zetten. Beide filialen zijn inmiddels bezig met een opheffingsuitverkoop, die begin september van start ging.

Sportsworld opent nieuwe winkel

Topshelf kwam zo’n tien jaar geleden voort uit Sportsworld, een keten van sportzaken. Sportsworld megastores zijn te vinden in Beuningen, Cruquius, Leerdam, Purmerend, Rotterdam en Utrecht. 24 november opent Sportsworld een nieuw filiaal, in winkelcentrum Eggert in Purmerend. De nieuwe vestiging komt in het voormalig V&D-pand in de stad. Bij Sportsworld bestaat het aanbod naast sportkleding ook uit mode. Merken die bij de keten verkrijgbaar zijn, zijn onder andere Bjorn Borg, Puma, Under Armour, Princess, Nike, Adidas, Jack Wolfskin en Lacoste. Nieuwe labels zijn Garcia, Chasin en G-star Raw.

Sportsworld maakte vorig jaar na lange tijd een comeback in buitenstedelijke gebieden nadat Topshelf werd omgevormd naar een binnenstedelijk winkelconcept. Winkels in de periferie kregen weer de naam Sportsworld. Met de vestiging in Purmerend beschikt de sportketen voor het eerst over een binnenstedelijk filiaal.

De Topshelf-locatie in Groningen sluit halverwege december de deuren, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover FashionUnited. De vestigingen in Arnhem en Alkmaar sluiten gelijktijdig de deuren, ergens halverwege januari.

Beeld: Topshelf

Sportsworld
Topshelf