• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ​MS Mode opent 16 nieuwe winkels en webshop

​MS Mode opent 16 nieuwe winkels en webshop

Door Caitlyn Terra

10 apr. 2017

Retail

De resultaten van de eerste drie maanden na de doorstart van MS Mode zijn positief, meldt het merk. “De omzet in Nederland is beter dan verwacht en Frankrijk krijgt er extra winkels bij,” aldus een persbericht. Ook lanceert het merk in april een nieuwe webshop.

“Ik geloof in de toekomst van fysieke winkels,” zegt Roland Kahn, directeur van MS Mode in een persbericht. “Voor onze klanten is het niet altijd makkelijk om de juiste outfit te vinden. Ze heeft behoefte aan inspiratie. Daarom investeren wij in winkels waar onze medewerkers hen graag adviseren en waar alle ruimte is om verschillende kledingstukken te passen. Maar natuurlijk wordt ook online steeds belangrijker. Daarom lanceren we in april een nieuwe webshop. Met die combinatie hebben wij alles in huis om weer de specialist te worden die als geen ander weet wat de klant wil en dat voor hen bereikbaar maakt.”

Nieuwe formule MS Mode succesvoller dan verwacht

Vorig jaar augustus werd MS Mode failliet verklaard, maar kon een doorstart maken met 155 winkels. Begin dit jaar heropende het merk al 44 winkels in Frankrijk. Binnenkort komen hier nog eens 16 filialen bij. Het merk heeft in totaal dan 221 winkels verspreidt over Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. MS Mode focust zich op de curvy vrouw, zoals het merk zichzelf beschrijft.“Het faillissement hebben we aangegrepen om de formule te verbeteren en de collecties nog beter op de behoefte van de klant te laten aansluiten.”

De nieuwe collectie van het merk is ontworpen na het afnemen van een onderzoek onder 250.000 klanten. Aan de hand van de resultaten is bij de basisstukken nu nog meer rekening gehouden met de verschillende figuurtypes. De focus op jeans is ook vergroot “omdat bijna de helft van de klanten dagelijks een jeans draagt”. De jeans voldoen volgens het merk aan de laatste modetrends door verschillende wassingen die beschikbaar zijn. De jeans en tops met een langer achterpand behoren tot de bestsellers van de nieuwe collectie, meldt het merk.

Beeld: MS Mode