• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Opnieuw streep door plan outlet Assen door Provincie Drenthe

Opnieuw streep door plan outlet Assen door Provincie Drenthe

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op verzoek van de gemeente Assen is het nieuwe plan voor OutleTT Assen toch besproken bij de Provinciale Staten van Drenthe, blijkt uit de documentatie van de bijeenkomst. Zonder succes voor de gemeente, want de meerderheid van de partijen is tegen een wijziging van de Omgevingsvisie Buitengebied, die de outlet mogelijk zou moeten maken.

De gemeente Assen deed twee weken geleden een verzoek aan de Provinciale Staten om het plan toch in overweging te nemen, ondanks de keuze van de Gedeputeerde Staten om het plan niet voor te leggen aan de provincie. Volgens de Gedeputeerde Staten was het nieuwe plan voor een outlet bij de TT van Assen niet significant anders dan het vorige plan en was nog steeds ‘grootschalige retail dominant’. Op aandringen van de PVV fractie, een voorstander van de outlet, en D66, een voorstander van een democratische behandeling van het voorstel, stonden de plannen uiteindelijk toch op de agenda.

In 2016 werd het plan voor een outlet voor het eerst van tafel geschoven. Sindsdien gaan de argumenten voor en tegen steeds heen en weer tussen de betrokken partijen. Een nieuw plan werd na de afkeuring bedacht en goedgekeurd door de gemeente, maar ook dit leidt niet tot een succes bij de provincie. De tegenpartijen vrezen vooral een toename van de leegstand in de binnenstad, maar voorstanders zien juist grote kansen voor Assen en de omgeving als er een outlet komt.

factory outlet centrum
outletcentrum
OutleTT Assen