• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wear verlaat De Koopgoot, kiest voor shop-in-shops en e-commerce

Wear verlaat De Koopgoot, kiest voor shop-in-shops en e-commerce

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Lorenzo van Galen en Pim Roggeveen, oprichters van duurzame sneaker startup Wear. Beeld: Wear

Het Rotterdamse concept voor tweedehands sneakers, Wear, sluit op 27 mei de deuren van zijn winkel in De Koopgoot te Rotterdam, dat maakt Wear maandag bekend in een persbericht. De focus komt volledig op shop-in-shops en de e-commerce te liggen.

In juni 2022 opende Wear een winkel op de A-locatie met het doel groot publiek kennis te laten maken met het Wear-concept: opgeknapte tweedehands sneakers verkopen in combinatie met schoonmaak- en reparatiediensten. Het doel daarvan is zorgen dat sneakers een langere levensduur krijgen en bij te dragen aan een duurzamere mode-industrie.

Hoewel het publiek vanaf de start enthousiast was en het ‘de eerste minuten niet doorhad dat het om tweedehands sneakers ging’, ligt het groeipad voor Wear niet in de retail. “Deze periode liet ons inzien dat de vraag naar refurbished tweedehands sneakers er is. Nu is het tijd om te focussen op de verdere groei van Wear en die ligt voor ons in e-commerce en shop-in-shops”, aldus Pim Roggeveen, mede-oprichter van Wear, in het persbericht.

Wear werkt sinds februari samen met De Bijenkorf, waardoor Bijenkorf-members exclusieve toegang krijgen tot de premium cleaning service van Wear. Daarnaast ging Wear in april een samenwerking aan met Bristol. De refurbished sneakers zijn sindsdien verkrijgbaar in de Bristol-winkels in Beveren en Zaandam. Eerder sloot het een partnerschap met Sellpy.

Wear