• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Details nieuwe modevakbeurs Soul Salon bekend

Details nieuwe modevakbeurs Soul Salon bekend

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Op 9 en 10 juli vindt de eerste editie van modevakbeurs Soul Salon plaatst. De organisatie heeft nu ook een deel van de aanwezige merken en het programma onthult.

De vakbeurs richt zich op innovatie en duurzaamheid binnen de mode industrie. In dit thema zullen 60 exposanten aanwezig zijn waaronder Miss Green, MYOMY, Granny’s Finest, Swedish Stockings, Julia Otilia, Lanius, Shirts for Life, Lilirooz, Mud Jeans, Zazu Amsterdam en Elements of Freedom. Onder de exposanten die nu bekend zijn gemaakt door de organisatie zijn vooral veel kledingmerken te vinden, maar ook accessoires zoals juwelen en tassen als schoenenmerken zijn te vinden op de beurs.

Naast een bezoek aan de exposanten kunnen bezoekers ook seminars, workshops en shows op hun agenda zetten voor de beurs. Zo neemt neuropsycholoog Wenda Kielstra geïnteresseerden mee door Soul Salon om te laten zien hoe ‘shoppen met zintuigen’ ingezet kan worden in winkels. Ook lanceert Safia Minney van duurzaam label People Tree haar boek ‘Slave to Fashion’ en gaat trend forecaster Truus Dokter verder in op alle trends binnen de retail op zaterdag. Aan het einde van de eerste dag vinden ook de Dutch Retail Experience Awards plaats op Soul Salon. Seminars ‘Showrooming vs. Webrooming’ en ‘Sales Pitches with Impact’ vinden op zondag plaats. “Uniek zijn de informatieve ontbijt- en lunchsessies met 3D-geprinte maaltijden,” aldus oprichter Cécile Scheele. “Ook de personeelstraining Staff of the Future, waar we retailers en hun personeel meenemen in de toekomst van sales zal tot veel eyeopeners leiden.”

Soul Salon wordt georganiseerd door Powering Sustainable Fashion, eigenaar en initiatiefnemer van Dutch Sustainable Fashion Week, Dutch Retail Experience Awards, agentschap Goodbrandz en webplatform InspiringStories.nl. De beurs zal twee keer per jaar plaatsvinden.

Beeld: Soul Salon Facebook

BEURS
Soul Salon