• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ook Oostenrijkse tak Charles Vögele vraagt faillissement aan

Ook Oostenrijkse tak Charles Vögele vraagt faillissement aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Oostenrijkse tak van Charles Vögele heeft een faillissement aangevraagd. Dit blijkt uit officiële documenten. Het bedrijf heeft op dit moment een schuld van 20 miljoen euro.

Het bedrijf was al enige tijd in gesprek met potentiële investeerders om het bedrijf te kunnen herstructureren, maar zonder succes, zo is te lezen in Oostenrijkse media. Daarom is het bedrijf nu genoodzaakt het faillissement aan te vragen. Onder de Oostenrijkse tak vallen ook de winkels in Hongarije en Slovenië.

Als reden voor de aanvraag worden de terugloop van omzet en het faillissement van het Zwitserse moederbedrijf genoemd. Er staan 102 winkels en 711 banen op het spel bij een faillissement van de Oostenrijkse tak. Het bedrijf hoopt een investeerder aan te trekken om de zaak te kunnen herstructureren, hier moet duidelijkheid over komen binnen twee tot drie weken. In de Oostenrijkse media wordt het Nederlandse moederbedrijf van keten Miller&Monroe genoemd als kandidaat, die ook in Nederland en Duitsland al een flink aantal oud Charles Vögele-winkels had overgenomen. FashionUnited heeft contact gezocht met Miller&Monroe voor meer informatie.

Charles Vögele kampt al langer met problemen. Het Zwitserse moederbedrijf werd in 2016 overgenomen door het Italiaanse Sempione Retail. Destijds werd besloten alleen met opkomende landen en regio’s verder te gaan. Als gevolg werden verschillende takken verkocht of failliet verklaard, waaronder de tak in Nederland. Maar ook de focus op minder landen was niet de oplossing, zo bleek toen in mei van dit jaar Sempione Retail ook faillissement aanvroeg. De winkels in Zwitserland gingen dicht en de levering van producten aan het Oostenrijkse dochterbedrijf werden stopgezet, wat uiteindelijk leidde tot de faillissements aanvraag.

Charles Vogele
Miller & Monroe
Sempione Retail
Vidrea Retail