• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • 7x Koffietafelboeken van 2017

7x Koffietafelboeken van 2017

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Ook dit jaar kwamen boeken uit van modeontwerpers, luxelabels, (mode)fotografen en andere experts en modeprofessionals. Met de feestdagen en 2018 in het vooruitzicht, een shortlist van handboeken en koffietafelboeken - of zoals modejournalist Veerle Windels het mooi verwoord ‘couture voor in de boekenkast’.

Dit is een goede gids

Duurzame mode-specialist Marieke Eyskoot heeft in maart haar boek 'Dit is een goede gids, voor een duurzame lifestyle’ uitgebracht. Een praktisch handboek voor wie zijn leven ‘groener’ wil maken. In het boek zijn onder meer ‘de beste adressen’ te vinden van groene en eerlijke mode- en lifestyle winkels. Verkrijgbaar bij Bruna en Bol.com voor 20 euro.

Calvin Klein

"Een geweldige comeback jaar met de benoeming van Raf Simons als creatief directeur. Vol met fotografie van legendes als Irving Penn, Richard Avedon, Bruce Weber en Patrick Demarchelier," aldus Gunifort Uwambaga, mede-eigenaar van Mendo, over het koffietafelboek Calvin Klein. Uitgever Rizzoli heeft het 480-pagina tellende boek in oktober gelanceerd. De prijs bedraagt 130 euro.

Prikkel de Knoopkop herziene uitgave

Kansen voor het fysieke winkelspel in 2020. Aan de retailer de taak om consumenten te prikkelen en hun koopknop te raken. De derde druk van de gids van retailadviseur Carin Frijters, met geactualiseerde informatie en nieuwe inspirerende cases uit de praktijk over verleiden, verkopen en verbinden, is verkrijgbaar voor 42,50 euro.

Foto: Prikkel de Knoopkop

Dries van Noten 1-100

Dries van Noten’s dertigjarige carrière en honderdste show werden dit jaar bekroond met een documentaire en lijvig tweedelig koffietafelboek. Het naslagwerk Dries Van Noten 1-100, uitgegeven in september, telt totaal 912 pagina's met heel veel foto’s en meer. Het boek kost 139 euro.

Margiela de Hermès Jaren

Een boek over de baanbrekende en tijdloze ontwerpen van Martin Margiela voor het Franse luxehuis Hermès (1997-2003). Het boek werd in maart uitgebracht, toen ook de gelijknamige overzichtstentoonstelling in het Modemuseum Antwerpen werd geopend. Een exemplaar kost 45 euro.

Foto: uitgever Lannoo

Olivier Theyskens She walks in beauty

Volgens uitgever Lannoo is het boek de 'eerste diepgaande monografie over een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers'. Een jaar geleden maakte Olivier Theyskens zijn comeback met zijn gelijknamige label. Theyskens werkte ook bij grote modehuizen Rochas, Nina Ricci en Theory. De prijs: 49,99 euro.

Verwacht in 2018

A Decade of Denham

In januari 2018 viert het label officieel zijn 10-jarig bestaan. In 2018 zal Denham events organiseren en samenwerkingen lanceren. In januari verschijnt het boek 'A Decade of Denham', dat wordt uitgegeven door de Amsterdamse uitgeverij Mendo. Het ruim 500-pagina tellende boek, 'een masterpiece' volgens Jason Denham, wordt officieel gelanceerd tijdens de Pitti Uomo in Florence.

Met de hakken in de modder

MLY, het Nederlandse duurzame modemerk van Emily Hermans, bestaat in 2018 15 jaar. Het boek ’15 jaar MLY: met de hakken in de modder’ telt 200 pagina's met collectiefoto's en backstagemateriaal. Hermans vertelt hoe haar jeugd op een Limburgse boerderij haar vormde als modeontwerper. Zaterdag 3 maart 2018 wordt het boek gelanceerd. De winkelverkoopprijs: 69 euro.

En verder..

Comme des Garçons

De invloedrijke Rei Kawakubo van Comme des Garçons, zit 40 jaar in het vak. Het 248-tellende boek, uitgegeven in juli, kost 65 euro.

Yves saint Laurent: the scandal collection, 1971

Op 21 januari 1971 presenteerde couturier Yves Saint Laurent zijn lente-zomer haute couture-collectie. De show veroorzaakte verontwaardiging bij het publiek, de critici en de pers. De prijs van het in maart uitgegeven boek: vanaf 26 euro.

Betak: Fashion Show Revolution

De Fransman Alexandre de Betak heeft in 25 jaar meer dan 1000 modeshows geproduceerd voor klinkende namen als Christian Dior, Raf Simons en Victoria's Secret. Het boek 'Betak: Fashion Show Revolution' bevat honderden niet eerder vertoonde behind-the-scenes beelden van high fashion shows. Een exemplaar kost 89,95 euro.

Peter Lindberg: Shadows on the Wall

Binnen een industrie die wordt gedreven door bijna onhaalbare normen van schoonheid, voelt het werk van modefotograaf Peter Lindbergh erg verfrissend. Het nieuwe naslagwerk ‘Peter Lindberg: Shadows on the Wall’, in XL-formaat, kost 79,99 euro.

Hompeagefoto: MLY. Credit: Emily Hermans.

A Decade of Denham
boeken
Calvin Klein
Dries van Noten 1-100
In Beeld
JAAROVERZICHT
koffietafelboek
Margiela de Hermès Jaren
Marieke Eyskoot
Met de hakken in de modder
Prikkel de Knoopkop