• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bevestigd: Raf Simons verlaat Calvin Klein

Bevestigd: Raf Simons verlaat Calvin Klein

Door Caitlyn Terra

22 dec. 2018

Mensen

De geruchtenmolen was al flink op gang gekomen nadat PVH zich negatief had uitgelaten over de resultaten van Calvin Klein. Zou Raf Simons het schip verlaten? Vandaag komt de bevestiging vanuit moederbedrijf PVH Corp.

“Calvin Klein, Inc en Raf Simons kondigen vandaag aan dat Raf Simons zijn positie als chief creative officer zal verlaten. Beide partijen hebben op vriendschappelijke toon besloten om hun eigen weg te gaan nadat Calvin Klein, Inc een nieuwe merkstrategie had ontwikkeld die niet aansluit bij de creatieve visie van Simon’s,” aldus het statement. Calvin Klein zal geen collectie tonen tijdens New York Fashion Week in februari 2019, aldus het korte persbericht.

Raf Simons verlaat Calvin Klein ‘om verschil creatieve visie’

Eind november uitte CEO van PVH Corp, Emanuel Chirico, zich negatief uit over de prestaties van Calvin Klein. Calvin Kleins winst kwam namelijk voor rente en belastingen neer op 106 miljoen euro, terwijl dat een jaar eerder nog neerkwam op 124 miljoen euro. De CEO schrijft de daling toe aan de incidentele 8,8 miljoen euro aan creatieve en marketinguitgaven om het merk een boost te geven. Deze uitgaven zorgden niet voor het rendement die PVH Corp verwacht had. “ Hoewel veel van de productcategorieën goed presteerden, zijn we teleurgesteld over het gebrek aan rendement op onze investeringen in onze Calvin Klein 205W39NYC-activiteiten en werd het opnieuw gelanceerde Calvin Klein Jeans niet zo goed verkocht als we hadden verwacht,” aldus Chirico destijds.

Een exit voor Raf Simons bij Calvin Klein

Raf Simons’ komst naar Calvin Klein werd bevestigd op 2 augustus 2016. Zijn aanstelling sloot aan bij de nieuwe wereldwijde creatieve strategie die in april van dat jaar werd aangekondigd. De omzet in de retaildivisie moest met 10 miljard dollar toenemen. “De nieuwe leiding is bedoeld om de positie van het premium merk wereldwijd te versterken en de weg vrij te maken voor toekomstige wereldwijde groei op de lange termijn,” aldus het bedrijf destijds in een persbericht.

Dit jaar nog introduceerde Calvin Klein een nieuw sublabel: Calvin Klein Jeans Est 1978. Het label werd omschreven als de ‘ vernieuwde fundamenten van Amerikaanse stijl, een nieuw tijdperk, een nieuwe generatie Calvin Klein’.

CALVIN KLEIN
RAF SIMONS