• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • De finalisten van de International Woolmark Prize 2022 zijn bekend

De finalisten van de International Woolmark Prize 2022 zijn bekend

Door Veerle Versteeg

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Beeld: Ahluwalia door fotograaf Laurence Ellis

De prestigieuze International Woolmark prize heeft de finalisten voor 2022 aangekondigd. Dit meldt het de organisatie in een persbericht. De geselecteerde modeontwerpers zijn Ahluwalia en Saul Nash, beide uit het Verenigd Koninkrijk, Egonlab uit Frankrijk, Jordan Dalah uit Australië, Mmusomaxwell uit Zuid-Afrika, Peter Do uit de Verenigde Staten, en de Chinese ontwerper Rui.

De bekendste naam in het rijtje is toch wel de Britse ontwerper Priya Ahluwalia. Ahluwalia won met haar genijknamige modelabel al diverse prijzen waaronder de H&M Design Award 2019 en daarnaast een reeks prijzen in eigen land, zoals de BFC/GQ Designer Menswear Fund en de Queen Elizabeth II Award for British Design.

Voor de finale moeten de ontwerpers een collectie van merinowol presenteren voor het herfst-winter 2022 seizoen, in lijn met het thema van dit jaar ‘Play’. Voor dit eindproject ontvangt elke finalist een beurs van 60.000 Australische dollar (ongeveer 38.600 euro), zo is te lezen in het persbericht. Daarnaast zullen de finalisten worden ondersteund door het onderwijs- en mentorinitiatief van het programma, de Innovation Academy. De winnaar wordt in april 2022 bekendgemaakt en krijgt naast de erkenning van de International Woolmark Prize een geldbedrag van 200.000 Australische dollar (ongeveer 128.500 euro) om te investeren in de ontwikkeling van zijn eigen bedrijf. Bij de vorige editie sleepte Britse designer Matty Bovan de prestigieuze prijs in de wacht.

Ahluwalia
EgonLab
International WoolMark Prize
SAUL NASH
Woolmark