• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Iconische modeontwerper Karl Lagerfeld overleden

Iconische modeontwerper Karl Lagerfeld overleden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen |BREAKING

Karl Lagerfeld is overleden, bevestigt Chanel in een statement in handen van WWD. Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden in Parijs.

“Met groot verdriet kondigt modehuis Chanel het overlijden van Karl Lagerfeld aan,” aldus het statement. “Karl Lagerfeld, een creatieve geest met oneindige verbeelding verkende veel artistieke grenzen en horizons zoals fotografie en korte films. Het modehuis Chanel had baat bij zijn talent tijdens alle merkcampagnes gerelateerd aan mode sinds 1987.” Virginie Viard, directeur van Chanel’s creatieve studio is volgens het statement het merk toevertrouwd door Chanel CEO Alan Wertheimer. Op deze manier ‘wordt het erfgoed van Gabrielle Chanel en Karl Lagerfeld behouden’.

Karl Lagerfeld overlijdt op 85-jarige leeftijd

De geruchtenmolen over een mogelijk vertrek van Lagerfeld bij Chanel kwam in januari weer op volle gang nadat de iconische ontwerper twee Chanel shows mistte. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat Karl Lagerfeld zijn eigen show niet bijwoonde. Uiteindelijk werd een bericht vanuit Chanel uitgegeven dat de ontwerper te moe was om de shows bij te wonen en dat ze hem een spoedig herstel wenste. Zijn rechterhand, Virginie Viard, nam aan het einde van de shows de eer op zich om het publiek te groeten. Aankomende donderdag zou Fendi, een van de drie merken waar Lagerfeld aan het hoofd van stond, een catwalkshow houden tijdens Milaan Fashion Week. Alle ogen waren al gericht op de show in afwachting of de ontwerper dit keer wel aanwezig zou zijn.

Lagerfeld werkte in zijn levensspan bij onder andere Jean Patou, Chloé, Fendi en Tiziani en startte zijn eigen leven Karl Lagerfeld.

Beeld: Angela Weiss / AFP

Chanel
Fendi
Karl Lagerfeld