• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lacoste stelt eerste vrouwelijke creatief directeur ooit aan

Lacoste stelt eerste vrouwelijke creatief directeur ooit aan

Door Caitlyn Terra

4 okt. 2018

Mensen

Louise Trotter vervangt Felipe Oliviera Baptista als creatief directeur. Dit maakt het merk bekend in een persbericht. Louise Trotter is de eerste vrouwelijke creatief directeur in de geschiedenis van het 85-jarige merk. Haar eerste collectie zal tijdens de volgens editie van Paris Fashion Week getoond worden.

“We zijn erg blij om Louise te mogen verwelkomen. Haar visionaire benadering van lijnen en materialen, alsook haar expertise in het ontwerpen van zeer technische stukken, zullen echte troeven zijn in het versterken van de positionering van onze collecties,” aldus Thierry Guibert, CEO van de Lacoste Groep in het persbericht. Trotter wordt door Lacoste omschreven als een ervaren designer die bekend staat om haar talent voor het uitdenken van nauwkeurig afgewerkte en toch elegante silhouetten. Ze was voorheen werkzaam negen jaar werkzaam bij het Britse merk Joseph en werkte ze voor het merk Jigsaw.

“Ik ben zeer verheugd om lid te worden van het Franse merk met uniek erfgoed. Al 85 jaar lang ligt de moderniteit van de Lacoste-stijl in de unieke combinatie van sport en mode. Ik ben trots te mogen bijdragen aan het gloednieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van het merk,” aldus Trotter in het persbericht.

Louise Trotter benoemd als eerste vrouwelijke creatief directeur Lacoste

Trotter vervangt Felipe Oliveira Baptista, zijn vertrek werd in mei dit jaar aangekondigd na 8 jaar dienst bij het Franse merk. De collectie voor Lente 2019 is gemaakt door de creatieve studio van Lacoste, de volgende collectie zal geleid worden door Trotter. Bij de aankondiging van het vertrek van Oliveira Baptista vertelde CEO Guibert dat er een nieuwe fase zal beginnen voor het Franse tennismerk. Vorig jaar kondigde Lacoste al aan een sterkere merkidentiteit neer te willen zetten met een premium status.

Beeld: ©Lacoste/Cyril Masson

LACOSTE
Louise Trotter