• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Tjeerd Jegen verlaat Takko Fashion voor Nederlandse fietsenfabrikant Accell Group

Tjeerd Jegen verlaat Takko Fashion voor Nederlandse fietsenfabrikant Accell Group

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Tjeerd Jegen. Credits: Takko Fashion

Er vindt opnieuw een verandering in de top van Takko Fashion plaats: Chief Executive Officer, Tjeerd Jegen, verlaat het bedrijf om nieuwe mogelijkheden na te streven, dat maakt Takko Fashion bekend in een persbericht. Jegen verruilt de Duitse discounter voor fietsenfabrikant Accell Group.

Wie Jegen op zal volgen, wordt nog niet bekendgemaakt. Dat betekent dat de CEO-taken op de schouders van de huidige directeuren Thomas Füllhaas, Chief Operations Officer, Stephan Hungeling, Chief Financial Officer, en Sebastian Weber, Chief Product Officer komen te liggen. Zij worden hierbij ondersteund door de adviesraad onder leiding van Dirk van den Berghe.

"Ik voel me zeer verbonden met het bedrijf en het Takko Fashion team, maar persoonlijke omstandigheden hebben me tot dit besluit gebracht, omdat de verandering me in staat stelt dichter bij mijn familie in Nederland te werken en mijn jarenlange passie voor wielrennen te combineren met mijn beroep. Takko Fashion is met haar strategie en succesvolle omnichannel concept uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag naar zowel betaalbare als kwalitatief hoogwaardige kleding en daarmee haar groeipad in de toekomst voort te zetten. Ik wens mijn collega's in het managementteam en het hele Takko Fashion team het allerbeste en kijk uit naar meer succesverhalen van het bedrijf in de toekomst”, aldus Jegen over zijn vertrek.

Van den Berghe voegt daaraan toe: "Tjeerd heeft Takko Fashion onlangs succesvol door de transactie naar de nieuwe aandeelhoudersstructuur geleid. Daarnaast heeft hij, samen met het managementteam, het bedrijf op één lijn gebracht voor toekomstige winstgevende groei. Ik dank hem voor zijn inzet en bijdrage aan het bedrijf en wens hem het allerbeste voor de toekomst. Mijn dank gaat ook uit naar Sebastian, Thomas en Stephan, die jarenlange ervaring en persoonlijk succes hebben - zowel direct bij Takko Fashion als in de Europese retail - en als co-CEO de strategie van Takko Fashion zullen voortzetten totdat er een opvolger is benoemd."

De afgelopen tijd vonden er meer wisselingen in de top plaats. Zo werd Stephan Hungeling benoemd als CFO, trad Van den Berghe in de schoenen van Karl-Heinz Holland en werd in februari Bastian King benoemd als CIO.

Takko
Takko Fashion