• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Deze modetrends verwacht Lyst in 2020

Deze modetrends verwacht Lyst in 2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De jaarlijkse ‘Year in Fashion’ van modeplatform Lyst is weer gepubliceerd. Lyst blikt terug op de trends van afgelopen jaar, maar kijkt ook vooruit. Zoals iedereen zijn wij ook bij FashionUnited benieuwd wat 2020 zal brengen. Daarom een shortlist met behulp van de data van Lyst.

Lyst verwacht dat in 2020 space age weer terug gaat komen. “Met vier missies naar Mars, het testen van de SpaceX herbruikbare raket en een nieuwe generatie van ruimtevaartuigen die in 2020 klaar zijn, zal het intergalactisch worden.” Op de catwalk voor het seizoen van SS20 zijn bijvoorbeeld al holografische stoffen te zien geweest en het bedrijf verwacht meer bovenkleding gebaseerd op ruimtepakken.

Voor wie het ontgaan is: de Olympische en Paralympische spelen vinden in 2020 in Tokyo plaats. De focus zal dus liggen op Japan en Lyst verwacht dan ook invloeden van Harajuku-stijl en merken zoals Sacai, Undercover, Visvim en Neighborhood.

Waar de mini-tas in 2019 viral ging, gaat 2020 ust om de xl-shopper draaien, zo meldt Lyst. Dit zal voornamelijk in de vorm zijn van zachtleren shoppers van merken zoals Little Liffner en The Row.

Last but not least is de politieke invloed op mode. Dit heeft vooral te maken met de politiek in de Verenigde Staten waar de presidentsverkiezingen weer een rol gaan spelen aankomend jaar. Niet alleen politici, maar ook merken en winkels zullen naar verwachting meer modestatements gaan maken.

Merken om in de gaten te houden? Rotate Birger Christensen, GCDS, Alyx, Marine Serre en Cecilie Bahnsen zagen de zoekopdrachten de afgelopen zes maanden met meer dan twintig procent toenemen. Bij Cecilie Bahnsen lag dit percentage zelfs net onder de veertig procent.

Wilt u verder vooruitkijken? Klik hier voor hier voor de eerste artikelen over herfst/winter 2020 trends.
Meld u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste trendnieuws.

JAAROVERZICHT
Lyst
SS20
Trends 2020
year in fashion